Póréhagyma leves
- 15 perc
- 26 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 221 kcal
- 3,7 g fehérje
- 16,2 g zsír
- 14,8 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Húzza le a póréhagyma fölső rétegét, vágja le az aljáról a gyökereket és a fölső elszáradt részt, mossa meg, és a mogyoróhagymával együtt vágja kis karikákra.
Serpenyőben melegítse meg az olvadt vajat, tegye bele a póréhagymát és a mogyoróhagymát, és dinsztelje 5 percig közepes lángon.
Öntse rá az alaplevet, forralja fel, és hagyja főni 10–15 percig kislángon, amíg a póréhagyma megpuhul.
Közben vágja kis kockákra a toast kenyeret.
Melegítse meg a serpenyőt, és közepes lángon pirítsa meg a toast kenyeret, amíg a kruton minden oldala aranybarna lesz (kb. 5 perc).
A kész levest turmixolja össze botmixerrel, majd öntse bele a tejszínt.
Sózza, borsozza meg, díszítse krutonnal, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló és egyszerű.
Automatikus fordítás
Kiváló recept, tettem bele chilit és fokhagymát, egy kis doboz borsót, lenmagot és csicseriborsó kukoricagolyókat és finom lett💚
Automatikus fordítás
Kiváló leves. Nem volt vajam, így olívaolajon megpirítottam a póréhagymát és a hagymát. A leveshez tettem a paradicsommal és bazsalikommal ropogós rozsot. Ideális ehhez az ételhez.
Automatikus fordítás