Almás pite
- 15 perc
- 50 perc
- Könnyű
- 12 adag
Nemhiába mondják, hogy napi egy almával mindenféle nyavalyát meg lehet előzni. Almával leggyakrabban a rétesben találkozunk vagy az almás pite variációiban. A mi almás piténkben elsősorban túróval és zabpehellyel szerepel.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 167 kcal
- 7 g fehérje
- 3 g zsír
- 27 g szénhidrát
Összetevők
12 adag
A TÉSZTÁHOZ
- 250 g zabliszt
- 2x tojás
- 160 ml rizstej (alacsony zsírtartalmú tehéntejjel is helyettesíthető)
- 1 evőkanál szódabikarbóna
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 180 °C-ra. Készítsen elő a süteményhez formát (⌀ 20–25 cm), és bélelje ki sütőpapírral.
2
Készítse elő a tésztát: egy tálban alaposan keverje össze a zablisztet, a tojást, a rizstejet és a szódát.
3
A tésztát egyenletesen terítse szét a tésztaformában és süsse 15 percig 180 °C-on.
4
Közben keverje össze a túrót, a mézet és a vanília kivonatot.
5
Ezután a túrós keveréket kenje szét a megsült tésztán, majd terítse szét rajta egyenletesen a reszelt almát.
6
A süteményt tegye ismét a sütőbe, és süsse további 35 percig 180 °C-on.
TIPP
Az almás pitét tálalás előtt dióval díszítheti.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Annyit valtoztattam, hogy a tésztába raktam bele 80 gramm cukrot, a tetejére pirított diót és a reszelt almàhoz 1 tk fahéjat, kis citrom frissen facsart levét. Nagyon finom lett a végeredmény.
remek torta, legközelebb kicsit kevesebbet készítek a korpuszból és ne féljetek kétszer annyi túrót rakni, különben mindenkinek ízlett a családban 👌🏻
Automatikus fordítás