
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Teljes készlet Jókat eszünk

Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
Egy tálban nyomják szét villával a banánt.
Tegyék hozzá a zabpelyhet, a sütőport, a datolyaszirupot, a kókuszolajat, a vaníliakivonatot és a sót. A hozzávalókat alaposan keverjék össze, majd helyezzék tapadásmentes fánkformába.
Tegyék a formát az előmelegített sütőbe, majd süssék 170-180 °C-on 10 percig.
Amíg sül a fánk, készítsék el az öntetet: turmixolják össze a túrót, a banánt, a datolyaszirupot és az acai-bogyót.
A megsült fánkot hagyják kissé kihűlni, majd díszítsék az öntettel. Azután minden fánkra szórjanak szeletelt pisztáciát és chiamagot, úgy tálalják.
*Az acaibogyó a fekete áfonyához hasonló, bogyó alakú gyümölcs, amely magas vitamin- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően az ún. szuperélelmiszerek közé tartozik.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal