Tonhalas sülttészta
- 10 perc
- 56 perc
- Könnyű
- 5 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 592 kcal
- 25 g fehérje
- 21 g zsír
- 75 g szénhidrát
Összetevők
- 400 g teljes kiőrlésű rozstészta (száraz állapotban)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2x mogyoróhagyma
- 2 gerezd fokhagyma (szeletekre vágva)
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 200 g előfőzött kukorica
- 200 g konzerves szeletelt paradicsom
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 100 ml víz
- 350 g tonhalfilé a saját levében
- 200 g mozzarella (szeletekre vágva)
- 1 egy csipet só
- 1 egy csipet bors
Címkék
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 200 °C-ra.
Főzzék meg a tésztát sós forró vízben a csomagoláson található útmutató szerint.
Serpenyőben közepes lángon melegítsék meg az olívaolajat, tegyék rá az apróra vágott mogyoróhagymát, majd dinszteljék 5 percig.
Tegyék a serpenyőbe a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a paradicsompürét, majd pirítsák további 1 percig.
Tegyék a serpenyőbe a kukoricát, a paradicsomot, a rozmaringot és a kakukkfüvet, öntsenek rá 100 ml vizet, majd fedjék le. Főzzék 15-20 percig közepes lángon.
Végül keverjék hozzá a tonhalat, a főtt tésztát, a szeletelt mozzarellát, és az egészet helyezzék át sütőtálba, majd ízesítsék sóval, borssal.
A sütőtálat tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 190-200 °C-on 15-20 percig. A kész tésztát 5 tányérba szétosztva tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagy
Automatikus fordítás
Kiváló és gyors ebéd :)
Automatikus fordítás
Nagyon finom és könnyen elkészíthető rakott.
Automatikus fordítás