A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Borsókrémleves

Levesek

Borsókrémleves

46 min 46 min 36 min 36 min Könnyű Könnyű 4 adag 4 adag

Elkészítés

184 kcal 6 g fehérje 12 g zsír 13 g szénhidrát

Összetevők

Olívaolaj, Hagyma, Fokhagyma, Borsó, Zöldségalaplé, Rizstejszín, Limelé, Menta, Petrezselyemgyökér, Só, Bors

Elkészítés

Egy fazékban melegítsenek meg 2 evőkanál olívaolajat, tegyék rá az apróra vágott hagymát, majd dinszteljék 4-5 percig közepes lángon.

Tegyék hozzá az áttört fokhagymagerezdeket, majd 30 másodperc múlva a fejtett cukorborsót. Párolják 5 percig közepes lángon.

Ezután öntsék rá az alaplevet, forralják fel, és fedő alatt főzzék 20-25 percig.

Ezután hagyják kissé kihűlni, majd botmixerrel turmixolják össze. Öntsék rá a rizstejszínt, ízesítsék a lime levével, sóval és borssal.

A levest 4 tányérba szétosztva, vágott petrezselyemlevéllel és mentával tálalják.

*A rizstejszín nem tartalmaz sem szóját, sem glutént. Így tehát nagyszerű alternatíva a vegánok és lisztérzékenyek számára. A hagyományos tejszínnél valamivel édesebb.

Tipp

A leves ízét kellemesen kiegészíti néhány kanál tejíró – ezt tálaláskor kínálhatja.