Almavaj
- 30 perc
- 45 perc
- Könnyű
- 4 adag
Biztos nem hallott még az almavajról, vagy mégis? Még egy ok, hogy kipróbálja otthon! Ahogy a név már elárulja, főként almából áll, amihez még egy maréknyi hozzávalót adunk hozzá. Kenheti például kenyérre vagy használhatja sütéshez is.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 154 kcal
- 3 g fehérje
- 8 g zsír
- 16 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Elkészítés
1
Töltse meg egy nagyobb lábas ⅓-át vízzel. Hámozza meg, magolja ki és vágja fel darabokra az almákat és tegye a lábasba.
2
Forralja fel a vízet a lábasban, adjon hozzá fahéjat és szerecsendiót és hagyja az almákat középfokozaton, fedél alatt mintegy 45 percet főni.
3
Szűrje le a megfőtt almákat, mixelje össze és hagyja őket kihűlni. Keverjen az almapüréhez krémsajtot és vanilía kivonatot, majd a kész almavajat egyenletesen ossza szét üvegekbe.
4
A vajat tárolja a hűtőben és tálalja gyümölccsel vagy teljes kiörlésű kenyérrel.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal