KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk
AZ ÜGYFÉLPORTÁL ÉS AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATÁNAK ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEI JÓKAT ESZÜNK
 
I.         ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK
1.        A jelen Általános Felhasználási Feltételekben egyrészt az Ön, mint felhasználó, másrészt pedig mi, mint üzemeltető jogainak és kötelezettségeinek leírását találja meg. Ezeket az Általános Felhasználási Feltételek alkalmazandóak a http://www.jokateszunk.hu/ oldalról elérhető ügyfélkapu és a hozzá tartozó, Android és iOS rendszerekre elérhető Jókat eszünk alkalmazás használata esetén.
2.        Ügyfélportál alatt az alábbiakban meghatározott funkciók végrehajtására szolgáló virtuális teret értjük. 
Alkalmazás alatt az azonos célt szolgáló, mobilalkalmazás formájában megvalósuló számítógépes programot értjük, amely a Google Play vagy az App Store platformokon az ott meghatározott feltételek mellett elérhető.
3.        Amikor felhasználókról vagy Önről beszélünk, akkor az Ön személyét természetes személyként és kizárólag a vonatkozó jogszabályok értelmében vett fogyasztóként értjük.
4.        Amikor az üzemeltetőről vagy rólunk beszélünk, akkor az a VERDON CAPITE s.r.o. (Kft.), székhelye: Bělehradská 858/23, 120 00 Prága, Cseh Köztársaság (EU), adószáma: 03497054, cégjegyzékszáma: C 232448, nyilvántartó hatóság: Prágai Városi Bíróság Kereskedelmi Nyilvántartás.
5.        Az ügyfélkapu vagy alkalmazás használata alatt azok aktív használatát értjük az Ön korábbi regisztrációja alapján, amely arra kötelez minket, hogy nem kizárólagos és területileg korlátlan licencet adjunk Önnek az ügyfélkapu vagy alkalmazás használatára, és arra kötelezi Önt, hogy az ügyfélkaput vagy alkalmazást a jelen Általános Felhasználási Feltételeknek megfelelően használja.
6.        A felhasználói fiók egy ügyfélkapu vagy alkalmazás nem nyilvános területén elérhető egyéni felhasználói felületet jelent. A felhasználói fiók az ügyfélportálon és az alkalmazásban ugyanaz.
7.        Az ügyfélkapu és az alkalmazás működése, valamint az általunk megrendelésre kínált termékek típusa tekintetében megfelelünk minden szükséges jogi követelménynek. Különösen a szerzői jogvédelem alatt álló művek körében a felhasználási jogunkat semmi sem korlátozza.
8.        Minden szöveg, grafika, illusztráció, fénykép, valamint egyéb kísérőanyag a vonatkozó jogszabályok értelmében szerzői jogvédelem alatt álló műnek minősül, amelyekhez fűződő jogokat teljes körűen gyakoroljuk. E szerzői jogvédelem alatt álló művek bármilyen kezelése, amely ellentétes a törvénnyel vagy a korábbi megállapodással, a szerzői jog megsértésének minősül, és ebben az értelemben büntetőeljárás alá vonható.
9.        Az Általános Felhasználási Feltételek az ügyfélkapu vagy az alkalmazás használatára vonatkozó szerződés tartalmának szerves részét képezik, amely az Ön regisztrációjával jön létre. A regisztrációval Ön elfogadja az Általános Felhasználási Feltételeket a regisztráció napján érvényes formában.
 
II.        REGISZTRÁCIÓ ÉS FELHASZNÁLÓI FIÓK
1.        Az ügyfélportálon vagy alkalmazásban történő regisztrációval Ön jogosult az ügyfélportál vagy alkalmazás használatára és a felhasználói fiókjához való hozzáférésre. Ez a felhasználói fiók teljes mértékben szinkronizálva van az ügyfélportálon és az alkalmazásban.
2.        A regisztráció időpontjában 13 évesnél idősebbnek kell lennie. Ellenkező esetben a törvényes képviselő hozzájárulása szükséges.
3.        A regisztráció az Ön azonosító adatainak beírását jelenti az ügyfélkapu vagy alkalmazás felhasználói környezetében található regisztrációs űrlapon, és a kitöltött űrlap elküldését.
4.        Az így megadott egyedi azonosító adatokat személyes adatként kezeljük az ITT elérhető, a személyes adatok kezeléséről szóló tájékoztató értelmében. Ezért Ön köteles a regisztráció során helyes, valós és teljes körű adatokat megadni; továbbá köteles ezeket az adatokat minden releváns változás esetén frissíteni.
5.        A felhasználói fiókjához való hozzáférést a hozzáféréshez szükséges felhasználónév és jelszó biztosítja. Ahhoz, hogy ez az információ betöltse a célját, szükséges, hogy bizalmasan kezeljük azt.
6.        Felhívjuk figyelmét, hogy Ön nem jogosult arra, hogy harmadik félnek engedélyezze felhasználói fiókjának bármilyen módon történő használatát. Ön azonban több egyéni felhasználói fiókot is használhat.
7.        A regisztráció lehetősége és a "Regisztráció" gomb jelenléte az ügyfélkapu vagy az alkalmazás használatára vonatkozó szerződés megkötésére irányuló ajánlatnak minősül részünkről. A jelen Általános Felhasználási feltételek és a személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatásunk elolvasása után a "Regisztráció" gombra kattintva Ön megerősíti, hogy elfogadja azokat, és feltétel nélkül elfogadja a használati szerződés megkötésére vonatkozó javaslatunkat. A felhasználási szerződés az Ön regisztrációjával jön létre. Ezen túlmenően Ön hozzájárul a távközlési eszközök használatához a felhasználási szerződés megkötése során, feltéve, hogy a távközlési eszközök használatával kapcsolatban a szerződés megkötésével kapcsolatban felmerülő költségeket (internetkapcsolati költségek) Ön viseli.
8.        A regisztráció a Facebook közösségi hálózaton vagy az Apple szolgáltatásaiban található profil segítségével is lehetséges (csak az alkalmazásban érhető el). Ebben az esetben a jelen Átalános Felhasználási Feltételek II.7. pontjában foglaltak hasonlóképpen alkalmazandóak, feltéve, hogy az ilyen profilon keresztül történő regisztráció teljes mértékben megfelel a Facebook és az Apple feltételeinek.
9.        Felhívjuk figyelmét, hogy törölhetjük felhasználói fiókját, különösen akkor, ha azt több mint 24 évig nem használja, vagy ha az ügyfélkapu vagy az alkalmazás használata során megszegi kötelezettségeit. Az ilyen törléssel Ön ekkor elveszíti a felhasználói fiók minden tartalmához való hozzáférését, valamint az ügyfélkapu vagy alkalmazás e felhasználói fiókon keresztül történő használatának lehetőségét. Hasonlóképpen, a felhasználói fiók törlése esetén Ön nem jogosult semmilyen kártérítésre vagy nálunk felmerülő kárra.
10.      A felhasználói fiók nem biztos, hogy folyamatosan elérhető. Tekintettel a hardver- és szoftverháttér szükséges karbantartására, valamint az ügyfélkapu vagy alkalmazás biztonságára és stabilitására, jogunkban áll bármikor és bármilyen okból leállítani, megváltoztatni vagy elérhetetlenné tenni az ügyfélkaput vagy alkalmazást (vagy annak bármely részét). Ön azonban még ebben az esetben sem jogosult semmilyen kártérítésre vagy kártérítésre, amely nálunk keletkezik.
11.      Ön nem rendelkezik jogi igénnyel az ügyfélkapu vagy az alkalmazás használatára, valamint az ezek használatára vonatkozó szerződés megkötésére. Felhívjuk figyelmét, hogy az alábbiakban meghatározott feltételek mellett jogunkban áll nem engedélyezni az Ön regisztrációját, vagy elállni a használati szerződéstől, illetve korlátozni az ügyfélportálhoz vagy alkalmazáshoz való hozzáférését.
 
III.       ELŐFIZETÉSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK
1.        Ön jogosult az ügyfélkapu vagy az alkalmazás ingyenes használatára ingyenes licensz alapján. Az ingyenesen elérhető funkciók a következők:
 
-    a recept tárolása (a nyilvánosság számára nem hozzáférhető információ);
-    feljegyzés írása (a nyilvánosság számára nem hozzáférhető információ);
-    értékelés írása (nyilvánosan elérhető információ).
 
2.        A Prémium verzió egyes funkcióit azonban csak azt követően jogosult használni, hogy azokat a felhasználási szerződés módosítása alapján az Ön rendelkezésére bocsátottuk, amelynek tárgya az Ön előfizetési kötelezettsége és a mi kötelezettségünk, hogy a következő funkciókat az Ön rendelkezésére bocsátsuk:
 
-    hozzáférés a nyomtatott szakácskönyvek receptjeihez;
-    hozzáférés a videótanfolyamokhoz;
-    hozzáférés a hűtőszekrény / éléskamra főzés módhoz;
-    kedvenc receptek offline is elérhetők;
-    hirdetések megjelenítésének kikapcsolása.
 
3.        A prémium verzió előfizetésére vonatkozó információk és a fizetési módok az ügyfélkapun és az alkalmazásban érhetők el. Az előfizetés összege véglegesnek van feltüntetve, beleértve az adókat és díjakat.
4.        Ezen túlmenően az előfizetés bármely formája az előfizetés verziójának és az ügyfélportálon és az alkalmazásban elérhető információknak megfelelő tartományban egy próbaidőszakkal jár, amely lehetővé teszi a Prémium verzió egyes funkcióinak kipróbálását, és amelyet azonnal követ az előfizetés.
5.        A Prémium verzió használatának lehetősége és a "Prémium kipróbálása és előfizetés" gomb jelenléte a használati szerződés módosításának megkötésére vonatkozó javaslatunk. Az Általános Felhasználási Feltételek és a Személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztató elolvasása után a "Próbáld ki és iratkozz fel a Prémium verzióra" gombra kattintva megerősíti, hogy elfogadja azokat, és feltétel nélkül elfogadja a használati szerződés megkötésére vonatkozó javaslatunkat. A jelen Általános Felhasználási Feltételek II.7. pontjában foglaltak értelemszerűen alkalmazandóak azzal, hogy e módosítás alapján nem kizárólagos, területileg korlátlan (az előfizetés időtartamára korlátozott) licencet biztosítunk Önnek az ügyfélportál és az alkalmazás tartalmának használatára a Prémium verzióban.
6.        Az előfizetés kifizetése folyamatosan történik az ismétlődő fizetések elve alapján a megadott előfizetési összegnek megfelelően az Ön által megadott fizetési bankkártyáról. Az ügyfélkapu esetében az előfizetés a ComGate fizetési átjárón keresztül történik, amely biztonságos online fizetési feldolgozási technológiát biztosít. Az ismétlődő fizetések elve elengedhetetlen az előfizetési mechanizmus működéséhez, és különösen megkönnyíti annak adott időszakra történő kifizetését. Az ismétlődő fizetések elve a felhasználási szerződés, illetve a felhasználási szerződés módosításának teljes időtartamára érvényes. Az ismétlődő fizetés elvével kapcsolatos további információk a weboldalon találhatók: ITT. Az alkalmazás esetében az előfizetés teljes egészében a Google Play szolgáltatásain vagy az App Store-on keresztül történik, azok feltételeinek megfelelően.
7.        A fizetési átjáró működése miatt nem férünk hozzá az Ön fizetési kártyáinak adataihoz, ezért ezeket az adatokat semmilyen módon nem kezeljük.
8.        A fizetés elmaradása vagy a fizetés képtelensége esetén, valamintmint a jelen Általános Felhasználási Feltételek III.4. pont szerinti próbaidőszak lejárta esetén, jogosultak vagyunk az ügyfélkapu vagy az alkalmazás működését Ön felé korlátozni, amennyiben a működés feltétele az előfizetés megfizetése.
9.        Technikai hiba vagy az előfizetés összegében bekövetkezett hiba esetén jogosultak vagyunk az előfizetés összegét korrigálni, és erről a hiba észlelését követően haladéktalanul tájékoztatni Önt.
 
IV.      HASZNÁLATI FELTÉTELEK
1.        Az ügyfélportált vagy az alkalmazást csak megfelelő regisztrációt követően, saját, nem üzleti célokra és az Általános Felhasználási Feltételeknek, a mi utasításainknak és követelményeinknek, valamint az általánosan kötelező érvényű jogi szabályoknak megfelelően használhatja, különösen a szellemi tulajdonjog területén.
2.        Felhasználóként nem jogosult különösen a következőkre:
 
-    az ügyfélkapu vagy az alkalmazás részeinek másolása, terjesztése, szétválasztása bármilyen módon;
-    származékos művek létrehozása;
-    fordítani és sokszorosítani a forráskódot, a szerző és a gazdasági szerzői jogok gyakorlójának nevét vagy megjelölését;
-    az ügyfélkapu vagy alkalmazás használatának jogait átruházni;
-    harmadik személyeknek az ügyfélkapu vagy az alkalmazás használatára vonatkozó Ön számára kiadott licensz újra kiadása (allicensz adása);
-    az ügyfélportálhoz vagy az alkalmazáshoz, illetve azok részeihez való hozzáférést bármilyen módon tovább értékesíteni, licenszelni, bérbe adni vagy kölcsönadni;
-    az ügyfélportál vagy alkalmazás forráskódjának visszafejtése és/vagy más módon való megszerzése a törvényben előírtakon túl;
-    az ügyfélportálhoz vagy alkalmazáshoz kapcsolódó adatbázis bármilyen módon történő kivonása vagy újra felhasználása;
-    az ügyfélportállal vagy alkalmazással kapcsolatban a jogszabályokat, a jó erkölcsöt, a közrendet sértő és a harmadik személyek jogainak gyakorlását korlátozó magatartást tanúsítani, azaz különösen becsmérlő, vulgáris vagy más módon ellentmondásos tartalmakat írni, elhelyezni vagy beilleszteni az ügyfélportál vagy alkalmazás értékelőjében, hozzászólásaiban vagy máshol az ügyfélportál vagy alkalmazás felületén.
 
3.        A jelen Általános Felhasználási Feltételek IV.2. pontjába foglaltakba ütköző magatartást megszűrjük. A szisztematikus ellenőrzés lehetetlensége miatt a tartalom szűrése csak a ugyfelszolgalat@jokateszunk.hu e-mail címünkre történő előzetes bejelentést követően történik.
4.        Felhasználóként különösen köteles:
 
-    tartózkodni az ügyfélportálon vagy az alkalmazáson, illetve az abban szereplő vagy használt részeken vagy adatbázisokon bármilyen dekompilálástól, módosítástól, feldolgozástól vagy egyéb változtatástól, beleértve a hibák kiküszöbölését is;
-    tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely az ügyfélportált vagy az alkalmazást olyan származékos alkalmazások vagy művek fejlesztésére használja fel, amelyeket harmadik félnek szántak, részben vagy egészben, különálló termékként vagy komponensként történő felhasználásra vagy terjesztésre.
 
5.        Az Ön által az ügyfélportál vagy az alkalmazás adatbázisába bevitt adatok az adatbázisunk részét képezik, anélkül, hogy az Ön jogai az adatbázishoz kapcsolódnának. A felhasználási szerződés megkötésével Ön korlátlan felhasználási jogot és engedélyt ad nekünk az Ön által megadott adatok és tartalmak használatára és az Ön által megadott adatokba való beavatkozásra az ügyfélportál és az alkalmazás üzemeltetése, elemzése és statisztikák készítése céljából (különösen az Ön szövegeinek gépi fordítására az ügyfélportál és az alkalmazás idegen nyelvű változataihoz vagy az Ön észrevételeinek kezelésére).
 
V.        SZERZŐDÉSES FELELŐSSÉG ÉS A SZERZŐDÉSTŐL VALÓ ELÁLLÁS
1.        Az ügyfélkapu vagy alkalmazás minden jogát fenntartjuk.
2.        Nem vállalunk semmilyen garanciát vagy szavatosságot az ügyfélportálra vagy az alkalmazásra (sem a minőség, sem a hozzáférhetőség, sem a stabilitás, sem a funkcionalitás tekintetében az ügyfélportál és az alkalmazások közötti szinkronizálás során). Az ügyfélportált és az alkalmazást Önnek kell megfelelően és rendeltetés szerűén használnia. Hasonlóképpen nem vállalunk felelősséget az ügyfélportál vagy az alkalmazás az Ön által választott hardverrel vagy szoftverrel való működéséért, illetve az ügyfélportál vagy az alkalmazás használatával elért teljesítményért vagy eredményekért, különösen akkor, ha az ügyfélportált vagy az alkalmazást az Általános Felhasználási Feltételek megsértésével használja.
3.        Nem vállalunk felelősséget az Ön felhasználói fiókjában elérhető tartalomért vagy adatokért, különösen nem vállalunk felelősséget a jelen Általános Felhasználási Feltételek IV.2. pontjába foglaltakba ütköző felhasználói cselekményekért. A tartalom rendszeres ellenőrzése nem áll módunkban, azonban a problémás tartalmakat a ugyfelszolgalat@jokateszunk.hu e-mail címünkre történő bejelentés után kiszűrjük.
4.        Ezen túlmenően arra törekszünk, hogy az ügyfélportálon vagy alkalmazáson keresztül általunk nyújtott szolgáltatások hibamentesek legyenek, és az ilyen hibákért (és csakis azokért) a lehető legnagyobb mértékben mi felelünk, kivéve, ha Ön előre tudott az ilyen hibákról (például a mi korai értesítésünk révén), vagy ha a hibát Ön okozta.
5.        Ön a felhasználási szerződésétúl, annak megkötésétől számított 14 napon belül elállhat, azonban tájékoztatjuk, hogy a mi teljesítésünk a digitális tartalom rendelkezésre bocsátásából áll, amelyre vonatkozik, hogy a felhasználási szerződéstől nem lehet elállni, ha azt nem kézzelfogható adathordozón adtuk át, és azt az Ön előzetes kifejezett hozzájárulásával az elállási határidő lejárta előtt adtuk át. Ezért, ha Ön a felhasználási szerződés megkötésével hozzájárul az ügyfélkapu vagy az alkalmazás rendelkezésre bocsátásához, elveszíti a szerződéstől való elállás jogát, mivel az ilyen hozzájárulás kizárja az Ön elállási jogát; erről ezúton megfelelően tájékoztatjuk Önt.
6.        A felhasználási szerződéstől való elállás esetén kötelezettségeink a kezdetektől fogva megszűnnek.
7.        A szerződéstől való elállás jogát elektronikus úton, a ugyfelszolgalat@jokateszunk.hu e-mail címen keresztül gyakorolhatja. Az alkalmazáson belüli előfizetéseket azonban a Google Play-en vagy az App Store-on keresztül kell lemondania, az ottani feltételeknek megfelelően, beleértve az esetleges visszatérítéseket is.
8.        Az előfizetés kifizetése esetén sajnos nem áll módunkban a már levont összegek erejéig az Ön elállása esetén kapcsán visszaadni Önnek a pénzt. A szerződéstől való elállást követően a következő előfizetés törlésre kerül, és további összegeket nem vonunk le.
9.        A felhasználási szerződéstől akkor is elállhatunk, ha a műszaki hiba egyértelműen téves előfizetési összeget jelzett, a licensz objektív okok miatt nem biztosítható az eredeti feltételek szerint, vagy a teljesítés tárgya lehetetlenné vagy jogellenessé válik.
 
VI.      ALTERNATÍV VITARENDEZÉS
1.        Abban az esetben, ha Ön fogyasztó, a fogyasztói jogviták rendezésére a megfelelő alternatív vitarendezési hatóságokat veheti igénybe.A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényrendelkezéseinek megfelelően, amennyiben az Üzemeltető és a Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita az Üzemeltetővel való tárgyalások során nem rendeződik, a fogyasztónak minősülő Vásárló, a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat és kezdeményezheti a Testület eljárását, illetve fordulhat az Üzemeltető székhelye szerint illetékes Békéltető Testülethez is. Az Üzemeltető a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi a békéltető testületi eljárást. Az egyszerűbb és a gyorsabb ügyintézés érdekében javasolt a Budapesti Békéltető Testület megjelölése eljáró hatóságként. A vásárló (amennyiben Fogyasztó) fogyasztói panaszával kapcsolatosan a területileg illetékes kormányhivatalhoz fordulhat.
2.        Az online vitarendezési platform a következő címen érhető el:
http://ec.europa.eu/consumers/odr.
 
VII.     ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK
1.        Az ügyfélkapu vagy az alkalmazás használatára vonatkozó szerződésből és annak kapcsán köztünk, mint szerződő felek között létrejövő valamennyi jogviszonyra és jogvitára a Cseh Köztársaság joga az irányadó, és a Cseh Köztársaság helyileg és tárgyilagosan illetékes bíróságai fogják eldönteni azokat a helyzeteket, ahol a jelen Általános Felhasználási Feltételek VII. szakasza nem alkalmazható. Ezt a rendelkezést a nemzeti jogrendek és azok védelmi és kötelező normái és szabványai keretein belül kell alkalmazni a fogyasztók és a gyengébb felek védelme érdekében az Ön lakóhelye szerint.
2.        A használati szerződést elsősorban magyar nyelven kell megkötni. A szerződés egyes elérhető nyelvi változatai csak tájékoztató jellegűek. Ezért a feltételek értelmezésével kapcsolatos vita esetén a magyar nyelv szerinti értelmezés dönt; ugyanez vonatkozik az Általános Felhasználási Feltételekre is.
3.        Nem vagyunk kötve olyan magatartási kódexekhez, amelyek kötelezőek ránk nézve, vagy amelyekhez önkéntesen csatlakozunk.
4.        Fenntartjuk az Általános Felhasználási Feltételek szövegének módosításához való jogát, azokat kiegészíthetjük, de ez nem érinti az Általános Felhasználási Feltételek előző változatának érvényességi ideje alatt keletkezett jogokat és kötelezettségeket.
 
Hatálybalépés dátuma: 2022/05/01