
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

Tegye fel főni a batátát: egy kisebb fazékban forraljon fel 1 l vizet, majd állítsa közepesre a lángot, tegye a fazékba a kockára vágott batátát, fedje le, és főzze 15‑17 percig.
Amíg megfő a batáta, készítse elő a darált húst. Egy nagyobb serpenyőben melegítsen fel 1 evőkanál olívaolajat, majd tegye rá a szeletelt hagymát és dinsztelje 3‑4 percig közepes lángon. Tegye a serpenyőbe a darált húst és a felvágott zellert, majd gyakori kevergetés mellett dinsztelje további 4 percig.
Ezután tegye a serpenyőbe a ketchupot, a szójaszószt, a juharszirupot, a szárított fokhagymát, az őrölt paprikát, a római köményt, 100 ml vizet és a sót. Fedje le, és 5 percig párolja közepes lángon.
Ha megfőtt a batáta, szűrje le és tegye vissza a fazékba. Öntse rá a tejet, tegye bele a vajat és a sót, majd krumplinyomóval nyomja össze nem túl krémes pürévé.
Melegítse elő a sütőt 190 °C‑ra, és egy kisebb sütőtálba (20 × 30 cm) tegye át a serpenyőből a kész húst. Egyenletesen terítse szét rajta a batátapürét, és a tálat tegye az előmelegített sütőbe, majd süsse 15‑17 percig 190‑195 °C‑on.
A megsült keveréket szórja meg apróra vágott korianderrel, majd 4 tányérra szétosztva tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló!
Automatikus fordítás
Abszolút kiváló! az egyetlen változás petrezselyem volt a zeller helyett és nem tettem bele koriandert, mert nem volt itthon. A húsos keverékhez marhahúslevest adtam...
Automatikus fordítás