KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
banner image

Elkészítés

1

Tegye fel főni a batátát: egy kisebb fazékban forraljon fel 1 l vizet, majd állítsa közepesre a lángot, tegye a fazékba a kockára vágott batátát, fedje le, és főzze 15‑17 percig.

2

Amíg megfő a batáta, készítse elő a darált húst. Egy nagyobb serpenyőben melegítsen fel 1 evőkanál olívaolajat, majd tegye rá a szeletelt hagymát és dinsztelje 3‑4 percig közepes lángon. Tegye a serpenyőbe a darált húst és a felvágott zellert, majd gyakori kevergetés mellett dinsztelje további 4 percig.

3

Ezután tegye a serpenyőbe a ketchupot, a szójaszószt, a juharszirupot, a szárított fokhagymát, az őrölt paprikát, a római köményt, 100 ml vizet és a sót. Fedje le, és 5 percig párolja közepes lángon.

4

Ha megfőtt a batáta, szűrje le és tegye vissza a fazékba. Öntse rá a tejet, tegye bele a vajat és a sót, majd krumplinyomóval nyomja össze nem túl krémes pürévé.

5

Melegítse elő a sütőt 190 °C‑ra, és egy kisebb sütőtálba (20 × 30 cm) tegye át a serpenyőből a kész húst. Egyenletesen terítse szét rajta a batátapürét, és a tálat tegye az előmelegített sütőbe, majd süsse 15‑17 percig 190‑195 °C‑on.

6

A megsült keveréket szórja meg apróra vágott korianderrel, majd 4 tányérra szétosztva tálalja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

12345
qvwdw42wtyprivaterelayappleidcom
12. március 2025

12345
Martina Sponerová
24. március 2024

Kiváló!

Automatikus fordítás

12345
Nina Drášilová
16. március 2023

Abszolút kiváló! az egyetlen változás petrezselyem volt a zeller helyett és nem tettem bele koriandert, mert nem volt itthon. A húsos keverékhez marhahúslevest adtam...

Automatikus fordítás

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit