KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 117 kcal
  • 5 g fehérje
  • 3 g zsír
  • 17 g szénhidrát

Pecsétviaszgomba - revitalizál, relaxál, egyensúlyt ad

  • Elég a fáradtságból
  • Egészséges máj
  • Hagyományos kínai gyógyászat
További információ

Összetevők

15 adag

Hatékony és biztonságos étrend-kiegészítő a 100%-os napi tápanyag felszívódáshoz

  • Segíti a regenerálódást
  • Migrénoldó
  • Több mint ezer hozzászólás
További információ
banner image

Elkészítés

1

Először a kétféle lisztet keverje össze egy nagyobb tálban, amiben majd keleszteni is fogja a tésztát.

2

Egy tálkában villával nyomkodja össze az élesztőt és a cukrot, hogy folyékony krém keletkezzen. Öntse rá a vizet és 4 evőkanál liszt keveréket, keverje össze, és szobahőmérsékleten hagyja kelni 15 percig.

3

A lisztes tálba tegye bele a sót, a napraforgómagot és a lenmagot. Keverje össze, és adja hozzá az élesztős keveréket. Fakanállal vagy asztali mixerrel dagassza 5–8 percig, hogy a tészta összeálljon és sima legyen.

4

Tegye a tésztát a munkalapra, formáljon belőle golyót. Majd tegye vissza a tálba, és hagyja 1 órán át kelni szobahőmérsékleten.

5

Mielőtt letelik a kelesztési idő, készítsen elő kenyérformát (kb. 20 cm × 8 cm) és bélelje ki sütőpapírral.

6

A megkelt tésztát tegye a munkalapra és ujjaival nyújtsa szét vékony négyzetlappá (kb. 20 cm × 20 cm). Majd tekerje fel egyik oldaláról indulva, helyezze az előkészített kenyérformába, és kb. 45-60 percig hagyja kelni (hogy a tészta mérete megduplázódjon). 10 perccel a kelesztés vége előtt melegítse a sütőt 200 °C-ra.

7

Ha a tészta megkelt és a sütő átforrósodott, állítsa a sütőt 175–180 °C-ra, tegye a tésztát a sütőbe, és süsse 45–50 percig, hogy a kenyér aranybarna legyen és megkeményedjen a héja.

8

Ha megsült a kenyér, vegye ki a sütőből, és a formában hagyva hűtse 20 percig. Majd vegye ki a formából, és rácson hagyja teljesen kihűlni (kb. 1 óra).

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Kanda
26. február 2024

.

Automatikus fordítás

Janikasify
31. január 2024

Az első kenyerem és nagyszerű. Csak tönkölybúzalisztem volt, és a kenyér remek lett!

Automatikus fordítás

Zuzana Urbancová
25. január 2024

kiváló kenyér

Automatikus fordítás

Értékelések_1157845
banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit