Eintopf
- 15 perc
- 30 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 382 kcal
- 16 g fehérje
- 10 g zsír
- 51 g szénhidrát
Összetevők
- 300 g B-típusú, nyers burgonya (nyers állapotban)
- 200 g szárzeller
- 2 gerezd fokhagyma
- ½x nagy fehérhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2x babérlevél
- 140 g zöld lencse (száraz állapotban)
- 400 g konzerves szeletelt paradicsom
- 400 g előfőzött csicseriborsó
- 350 ml víz
- 1 maroknyi petrezselyemgyökér (kihagyható)
- só
- bors
Elkészítés
A krumplit hámozza meg és vágja kockára. A szárzellert tisztítsa meg és vágja 1½ cm‑es darabokra. A fokhagymát törje át, a hagymát vágja apróra.
Egy nagy fazékban melegítsen fel 2 evőkanál olívaolajat, tegye rá az apróra vágott hagymát és a babérlevelet, majd dinsztelje 2 percig kis lángon.
Ezután tegye a fazékba az összevágott krumplit, a zellert és az áttört fokhagymát, keverje össze, és dinsztelje további 4 percig.
Végül tegye bele a lencsét, a konzervparadicsomot és a csicseriborsót, öntsön rá 350 ml vizet, és keverje össze. A fazekat fedje le, és takaréklángon főzze az ételt, amíg a lencse megpuhul – ez 20‑25 perc.
A kész ételt ízesítse sóval, borssal, és petrezselyemmel megszórva tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nos, ez egy gyors, nem inspirál, de nem is sért. 200 ml vizet kellett még hozzáadnom, különben nagyon száraz lesz.
Automatikus fordítás
Kiváló, a burgonya egy részét sütőtökre cseréltem, és tettem hozzá egy kád barna gombát.
Automatikus fordítás
Nagyon finom, alacsony kalóriatartalmú, de szuper laktató. A kedvencek listájában marad. A fűszerezéshez keleti fűszereket használtam.
Automatikus fordítás