KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hámozza meg a hagymát és vágja apróra. A répát és a zellert is hámozza meg, és vágja kb. 3‑4 mm‑es karikákra.

2

Egy fazékban melegítsen fel 1 evőkanál olívaolajat, tegyerá a felaprózott hagymát, és dinsztelje kb. 2 percig közepeslángon.

3

Majd tegye a fazékba az áttört fokhagymát, és dinsztelje további 1 percig. Ezután adja hozzá a felkarikázottrépát és zellert, a konzervparadicsomot és a zöldségalaplevet, majd az egészet forralja fel.

4

Amikor forrni kezd, tegye bele a babérlevelet, az oregánót, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a sót és borsot. Állítsa takarékra a lángot, és főzze a levest 20 percig.

5

Ezután tegye a fazékba a gluténmentes tésztát, és addig főzze tovább a levest, amíg a tészta megpuhul.

6

A tészta főzé si idejéről a csomagolás tájékoztat (mindig az adott tésztafajtától függ, általában kb. 10 percig kell főzni).

7

Ha a tészta már majdnem megfőtt, tegye a fazékba az előfőzött babot, keverje meg, és főzze még kb. 2 percig.

8

Ha túl sűrűnek találja a levest, öntsön hozzá kb. 2 dl vizet (vagy amennyit kíván).

9

A kész levest ossza szét 8 tányérba, és mindegyikre szórjon reszelt parmezánt, azután tálalja.

TIPP
Ha van otthon friss bazsalikom, tálalás előtt ízesítésként keverjen néhány levelet a levesbe.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

sophia b
27. november 2023

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit