
Teljes készlet Jókat eszünk

A zellert, a répát és a petrezselyemgyökeret hámozza meg, mossa meg és vágja apró kockára, kb. hüvelykujj vastagságúra.
A hagymát hámozza meg, a pórét tisztítsa meg, és mindkettőt vágja akkora darabokra, mint a gyökér zöldségeket.
Egy nagyobb fazékban olvasszon fel 2 evőkanálnyi vajat, és máris tegye a fazékba a felszeletelt zöldséget, keverje össze, és dinsztelje kb. 4 percig, majd öntse rá a vizet és főzze puhára a zöldséget.
Az alaplébe tehet bármilyen, kéznél levő zöldség maradékot.
Az alaplé alapja azonban mindig a gyökérzöldség kellene, hogy legyen – a sárgarépa, a zeller és a petrezselyemgyökér.
Ez a recept kb. 1,5 liter alapléhez elegendő.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Szuper és egyszerű is
Automatikus fordítás cseh nyelvről