Póréhagyma leves
- 15 perc
- 26 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 221 kcal
- 3,7 g fehérje
- 16,2 g zsír
- 14,8 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Húzza le a póréhagyma fölső rétegét, vágja le az aljáról a gyökereket és a fölső elszáradt részt, mossa meg, és a mogyoróhagymával együtt vágja kis karikákra.
Serpenyőben melegítse meg az olvadt vajat, tegye bele a póréhagymát és a mogyoróhagymát, és dinsztelje 5 percig közepes lángon.
Öntse rá az alaplevet, forralja fel, és hagyja főni 10–15 percig kislángon, amíg a póréhagyma megpuhul.
Közben vágja kis kockákra a toast kenyeret.
Melegítse meg a serpenyőt, és közepes lángon pirítsa meg a toast kenyeret, amíg a kruton minden oldala aranybarna lesz (kb. 5 perc).
A kész levest turmixolja össze botmixerrel, majd öntse bele a tejszínt.
Sózza, borsozza meg, díszítse krutonnal, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló recept, tettem bele chilit és fokhagymát, egy kis doboz borsót, lenmagot és csicseriborsó kukoricagolyókat és finom lett💚
Automatikus fordítás
Kiváló leves. Nem volt vajam, így olívaolajon megpirítottam a póréhagymát és a hagymát. A leveshez tettem a paradicsommal és bazsalikommal ropogós rozsot. Ideális ehhez az ételhez.
Automatikus fordítás
Fantasztikus 👍👍👍👍👍👍💗
Automatikus fordítás