KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Az újhagymát vágják apróra, a répát karikára, a fokhagymát pedig törjék át. Egy nagyobb serpenyőben melegítsék meg az olajat, tegyék rá a felvágott újhagymát és dinszteljék közepes lángon 5-7 percig.

2

Tegyék a serpenyőbe a répát is, majd közepes lángon pirítsák kb. 5 percig.

3

Ezután tegyék a serpenyőbe az áttört fokhagymát, majd pirítsák további 2 percig.

4

Keverjék hozzá a paradicsompürét és a szeletelt paradicsomkonzervet, majd öntsék rá az alaplevet.

5

Forralják fel a keveréket, majd szórják bele a vörös lencsét és a kakukkfüvet.

6

Ezután tegyék takarékra a lángot, és főzzék a levest, amíg a lencse megpuhul (kb. 25 perc). A kész levest ízesítsék sóval, borssal, osszák szét 4 tányérba, és máris tálalhatják.

TIPP
A kész levest díszíthetik például petrezselyemlevéllel. Ha szeretik a csípős ízeket, tegyenek a levesbe egy csipet szárított chilipaprikát.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Zuzak07
12. szeptember 2022

ez a leves lett a kedvencem a receptjeid közül, sűrű, kiegyensúlyozott ízű

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Naty Krajčíková
28. július 2022

Aneta Josková
30. május 2022

Bevallom, végre elvittem egy botmixerrel. Pak És akkor teljesen top volt!

Automatikus fordítás cseh nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit