Vöröslencse-leves
- 10 perc
- 37 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 251 kcal
- 11 g fehérje
- 8 g zsír
- 34 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Az újhagymát vágják apróra, a répát karikára, a fokhagymát pedig törjék át. Egy nagyobb serpenyőben melegítsék meg az olajat, tegyék rá a felvágott újhagymát és dinszteljék közepes lángon 5-7 percig.
Tegyék a serpenyőbe a répát is, majd közepes lángon pirítsák kb. 5 percig.
Ezután tegyék a serpenyőbe az áttört fokhagymát, majd pirítsák további 2 percig.
Keverjék hozzá a paradicsompürét és a szeletelt paradicsomkonzervet, majd öntsék rá az alaplevet.
Forralják fel a keveréket, majd szórják bele a vörös lencsét és a kakukkfüvet.
Ezután tegyék takarékra a lángot, és főzzék a levest, amíg a lencse megpuhul (kb. 25 perc). A kész levest ízesítsék sóval, borssal, osszák szét 4 tányérba, és máris tálalhatják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Túl sűrűnek találtam a leveshez (kevés a leves), de az íze kiváló. Ezt a levest elkészítem még hígabbra is.
Automatikus fordítás
Kiváló, egyszerű, egészséges, gyorsan elkészül, laktató!
Automatikus fordítás