KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Az újhagymát vágják apróra, a répát karikára, a fokhagymát pedig törjék át. Egy nagyobb serpenyőben melegítsék meg az olajat, tegyék rá a felvágott újhagymát és dinszteljék közepes lángon 5-7 percig.

2

Tegyék a serpenyőbe a répát is, majd közepes lángon pirítsák kb. 5 percig.

3

Ezután tegyék a serpenyőbe az áttört fokhagymát, majd pirítsák további 2 percig.

4

Keverjék hozzá a paradicsompürét és a szeletelt paradicsomkonzervet, majd öntsék rá az alaplevet.

5

Forralják fel a keveréket, majd szórják bele a vörös lencsét és a kakukkfüvet.

6

Ezután tegyék takarékra a lángot, és főzzék a levest, amíg a lencse megpuhul (kb. 25 perc). A kész levest ízesítsék sóval, borssal, osszák szét 4 tányérba, és máris tálalhatják.

TIPP
A kész levest díszíthetik például petrezselyemlevéllel. Ha szeretik a csípős ízeket, tegyenek a levesbe egy csipet szárított chilipaprikát.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Martina Sponerová
24. március 2024

Kiváló, egyszerű, egészséges, gyorsan elkészül, laktató!

Automatikus fordítás

769wtdf2jrprivaterelayappleidcom
22. január 2024

Biztos gyakrabban fogok főzni ✨

Automatikus fordítás

Brygida Zdrzalek
09. december 2023

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit