
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Az újhagymát vágják apróra, a répát karikára, a fokhagymát pedig törjék át. Egy nagyobb serpenyőben melegítsék meg az olajat, tegyék rá a felvágott újhagymát és dinszteljék közepes lángon 5-7 percig.
Tegyék a serpenyőbe a répát is, majd közepes lángon pirítsák kb. 5 percig.
Ezután tegyék a serpenyőbe az áttört fokhagymát, majd pirítsák további 2 percig.
Keverjék hozzá a paradicsompürét és a szeletelt paradicsomkonzervet, majd öntsék rá az alaplevet.
Forralják fel a keveréket, majd szórják bele a vörös lencsét és a kakukkfüvet.
Ezután tegyék takarékra a lángot, és főzzék a levest, amíg a lencse megpuhul (kb. 25 perc). A kész levest ízesítsék sóval, borssal, osszák szét 4 tányérba, és máris tálalhatják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
...aszalt paradicsomot adtunk hozzá.Paradicsomos lencse, valami új és más számunkra.Nagyon finom volt!
Automatikus fordítás
Állagát és színét tekintve remek leves, de az íze nem nyűgözött le. Utána tettem bele 2 kanál vörös curryt, legalább kicsit különlegesebbé tettem + másnap már sokkal jobb lett 😉
Automatikus fordítás