Sütőtök leves
- 30 perc
- 45 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Amikor ősszel betakarítják a sütőtököket, kihagyhatatlan a Hokkaidón készült sütőtökleves. Ez a szezonális recept megfelelően felmelegít a hideg, nedves napokon, és eltávolítja a káros anyagokat a szervezetből. Ráadásul nem hagy hulladékot hátra, mivel a hokkaidói sütőtököt héjával együtt főzik meg.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 170 kcal
- 4 g fehérje
- 10 g zsír
- 15 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
Közepes méretű fazékban olvassza meg a tisztított vajat, tegye hozzá az apróra vágott hagymát, majd dinsztelje meg.
2
Úgy 5 perc múlva tegye rá a meghámozott, kockára vágott sütőtököt, az áttört fokhagymát, majd süsse további 5 percig.
3
Öntse rá a sütőtökre az alaplevet, fedje le a fazekat, majd főzze a levest kb. 30-35 percig.
4
Ezután tegye félre a fazekat és hagyja kihűlni a levest. Ha kihűlt, botmixerrel turmixolja finom krémes állgúvá.
5
Tegye a levesbe a fűszereket és a tejszínt, majd keverje össze, és máris tálalhatja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagy! Apa, aki nem szereti a sütőtököt, meg van elégedve, és el is ment hozzá :D. Tettem bele még egy kis chilit :D
Automatikus fordítás
oké
Automatikus fordítás