
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Teljes készlet Jókat eszünk

Hámozza meg a hagymát és a burgonyát, tisztítsa meg a petrezselymet. Vágja fel valamennyi zöldséget – a hagymát és a petrezselymet apróra, a burgonyát kockára, a póréhagymát karikára.
Egy fazékban melegítse meg az olajat, tegye rá a hagymát, a petrezselymet és a burgonyát, és közepes lángon pirítsa 5 percig.
Tegye hozzá a felvágott póréhagymát és pirítsa újabb 5 percig.
Öntse rá a levesalapot, tegye hozzá a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Forralja fel, és kis lángon főzze puhára a burgonyát (15 perc).
Vegyen elő még egy fazekat, és főzés után öntse át leves felét. Kézi mixerrel turmixolja össze, majd öntse vissza a leves másik feléhez.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kellemes zöldség, friss és tiszta íz. Nem szigorúan a recept szerint és sajnos kakukkfű nélkül főztem, helyette egyéb szárított fűszernövényeket használtam fűszerezésre: medvehagymát, provence-i, bazsalikomot... mindegyikből egy keveset. A (kis) gyökérpetrezselymet 4 kisebb részre vágtam, hogy az egészet megtaláljam a fazékban, és turmixoltam, mert nem akartam a leves felét más edénybe csak turmixolni. Itthon a húsimádók kicsit félnek a levestől, de ízlik, és mindenképp egy olyan recept, amit valamikor el fogok ismételni. :-)
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Finom, laktató leves! 😋