Lencseleves vörös lencséből
- 10 perc
- 35 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Ha szereti a hüvelyeseket, de nincs kedve megvárni, hogy megpuhuljanak, ezzel vörös lencséből, répából és paradicsomból készült krémlevessel időt spórol. A vörös lencse ugyanis gyorsan megfő, ugyanakkor megtartja jellegzetes ízét. Receptünket a vegánok is értékelik, mert nincs a levesben egy csepp tejföl sem.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 229 kcal
- 10 g fehérje
- 8 g zsír
- 30 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
Serpenyőben olivaolajon megdinszteljük az újhagymát. Hozzátesszük a répát, és kb. 5 percig pirítjuk.
2
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd további 2 percig pirítjuk.
3
Hozzá keverjük a paradicsompürét, a paradicsomot, és ráöntjük az alaplevet.
4
Felforraljuk a levest, majd beleszórjuk a lencsét és a kakukkfüvet.
5
Addig főzzük, amíg a lencse megpuhul, ez kb. 25 perc.
6
Végül sóval, borssal ízesítjük.
7
Tetszés szerint egy csipet szárított chili paprikát is szórhatunk a levesbe.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon jó
Automatikus fordítás
A levesbe durvára reszeltem a zellert és a petrezselymet is. A leves kiváló.
Automatikus fordítás
Kiváló és egyszerű! 👍 A végén teszek bele egy burgonyát és egy kanál cukrot. Én sűrített paradicsomot használok friss paradicsom helyett. 🙂
Automatikus fordítás