KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 1933 kcal
  • 2 g fehérje
  • 213 g zsír
  • 2 g szénhidrát

Összetevők

1 adag

Elkészítés

1

Vágják a vajat kisebb kockákra, tegyék lábasba, és közepes lángon olvasszák fel. Addig keverjék, amíg a felszínen hab képződik. A habot kanállal távolítsák el.*

2

Ha már nem képződik hab (kb. 20 perc), vegyék le a vajat a tűzről és szűrjék át tiszta vásznon egy zárható üvegedénybe.

3

Zárják be az üvegedényt, és ha teljesen kihűlt a vaj, szobahőmérsékleten tárolják.

4

* Ezzel a módszerrel kiszűrik az írót és a vizet, tehát tiszta zsiradékot nyernek.

TIPP
Az így elkészített vajat sütéshez, rántáshoz vagy közvetlen fogyasztásra is használhatják. Hűvös, száraz helyen fél évig is eláll.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

adrianaslovackova@gmail.com
11. március 2021

Nikola Poledníková
17. december 2020

Értékelések_1196258
#ELA MAŠKOVÁ
19. április 2020

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit