Tojásos élesztőpástétom
- 5 perc
- 6 perc
- Könnyű
- 4 adag
Az élesztőpástétom nem tartozik ugyan a hétköznapi pástétomok közé, ízével azonban sokkal jobban meglepheti, mint a klasszikus pástétomok. Egyrészt rengeteg B vitaminhoz juttatja szervezetét, másrészt kipróbál valami újat. Nagyon fog ízleni a nap bármelyik szakában.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 190 kcal
- 12 g fehérje
- 14 g zsír
- 4 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
Először egy kis tálkában verje fel a tojásokat a sóval és a borssal.
2
Serpenyőben melegítse meg a vajat és az olivaolajat közepes lángon. Tegye bele az apróra vágott hagymát és dinsztelje 1–2 percig közepes lángon.
3
Majd morzsolja bele a serpenyőbe az élesztőt, öntse rá a tejet, és addig keverje, amíg az élesztő felolvad (kb. 1–2 perc).
4
Ha felolvadt az élesztő, tegye a serpenyőbe a felvert tojásokat, állítsa takarékra a lángot, majd keverje 2 percig a keveréket, amíg rántotta állagú lesz.
5
A kész pástétomot legjobb még langyosan tálalni.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiskorom óta szeretem, édesanyám gyakran készítette nekünk! ő nagyon jó. Anna
Automatikus fordítás
És mi az egészséges ebben a tésztában?A tükörtojás a legegészségtelenebb,a felnőtt tej sem,és minden elpusztul a magas hőmérsékleten!😡
Automatikus fordítás