KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 2597 kcal
  • 101 g fehérje
  • 205 g zsír
  • 87 g szénhidrát

Összetevők

1 darab

Elkészítés

1

Tegyék a mogyorót nagy teljesítményű mixerbe. Először 20 másodpercig turmixolják a legnagyobb fokozaton, így nem terheli meg a gépet, majd állítsák kisebb fokozatra.

2

Addig turmixolják a mogyorót, amíg „púder” lesz belőle. Ha a mogyoró egy része a géphez tapad, főzőlapáttal kotorják le róla, hogy az is megturmixolódjon.

3

Majd tegyenek a mixerbe 1 evőkanál mézet, olajat és sót, és ismét a legnagyobb fokozaton turmixolják kb. 1 percig.

4

Kóstolják meg a vajat, és ízlés szerint adjanak még hozzá egy kis mézet vagy sót. Ha folyékonyabb állagot szeretnének, keverjenek még hozzá kókuszolajat.

5

Végül 30 másodpercig turmixolják legnagyobb fokozaton, hogy minden összetevő jól elkeveredjen.

6

A kész mogyoróvajat tegyék zárható üvegedénybe, és legjobb hűtőben tárolni.

TIPP
Crunchy mogyoróvaj készítéséhez tegyék félre a mogyoró egy részét (kb. 100 g), turmixolják durvára, majd keverjék hozzá a kész mogyoróvajhoz.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Denisa Bojková
08. november 2023

hello, meddig áll el a vaj a hűtőben? Előre is köszönöm a válaszát.

Automatikus fordítás

Jarmila Šimonová
10. április 2023

⭐⭐⭐⭐⭐

Automatikus fordítás

Branislav Kováč
24. május 2022

rendben

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit