![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Egy nagy tálban keverje össze a korpát, a darát, a lenmagot és a napraforgómagot.
Keverje hozzá a rozskovászt és a mézet.
Öntsön a tálba 700 ml vizet, majd keverjen ki belőle tésztát.
Fedje le fedővel vagy tegye rá a tál tetejét, majd szobahőmérsékleten hagyja állni kb. 6 órán keresztül.
A 6 óra elteltével tegye a tálba a kenyérlisztet, a tönkölylisztet és a sót, majd keverje össze.
Hagyja újabb 1 órán át állni.
Ezután felezze meg a tésztát, és öntse bele két kikent kenyérformába. (mi két 30 cm hosszú formát használtunk).
Mindkét formát fedje le konyharuhával, majd kb. 1-2 órán át hagyja megkelni a tésztát.
Hevítse a sütőt 170 °C-ra.
Vegye le a konyharuhát mindkét formáról, tegye az formákat az előmelegített sütőbe, és süsse 170-180 °C-on 1 órán keresztül.
*A házi rozskovász receptjét megtalálja weboldalunkon.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal