KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy nagy tálban keverje össze a korpát, a darát, a lenmagot és a napraforgómagot.

2

Keverje hozzá a rozskovászt és a mézet.

3

Öntsön a tálba 700 ml vizet, majd keverjen ki belőle tésztát.

4

Fedje le fedővel vagy tegye rá a tál tetejét, majd szobahőmérsékleten hagyja állni kb. 6 órán keresztül.

5

A 6 óra elteltével tegye a tálba a kenyérlisztet, a tönkölylisztet és a sót, majd keverje össze.

6

Hagyja újabb 1 órán át állni.

7

Ezután felezze meg a tésztát, és öntse bele két kikent kenyérformába. (mi két 30 cm hosszú formát használtunk).

8

Mindkét formát fedje le konyharuhával, majd kb. 1-2 órán át hagyja megkelni a tésztát.

9

Hevítse a sütőt 170 °C-ra.

10

Vegye le a konyharuhát mindkét formáról, tegye az formákat az előmelegített sütőbe, és süsse 170-180 °C-on 1 órán keresztül.

11

*A házi rozskovász receptjét megtalálja weboldalunkon.

TIPP
A tészta tetejét sütés közben 30 percenként hintse meg egy marék napraforgómaggal és tökmaggal.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Tomáš Sedlák
01. december 2020

Marcela Műcková
01. július 2020

Týna Beránková
23. június 2020

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit