
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

A krumplit hámozza meg és vágja kockára. A szárzellert tisztítsa meg és vágja 1½ cm‑es darabokra. A fokhagymát törje át, a hagymát vágja apróra.
Egy nagy fazékban melegítsen fel 2 evőkanál olívaolajat, tegye rá az apróra vágott hagymát és a babérlevelet, majd dinsztelje 2 percig kis lángon.
Ezután tegye a fazékba az összevágott krumplit, a zellert és az áttört fokhagymát, keverje össze, és dinsztelje további 4 percig.
Végül tegye bele a lencsét, a konzervparadicsomot és a csicseriborsót, öntsön rá 350 ml vizet, és keverje össze. A fazekat fedje le, és takaréklángon főzze az ételt, amíg a lencse megpuhul – ez 20‑25 perc.
A kész ételt ízesítse sóval, borssal, és petrezselyemmel megszórva tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló, a burgonya egy részét sütőtökre cseréltem, és tettem hozzá egy kád barna gombát.
Automatikus fordítás
Nagyon finom, alacsony kalóriatartalmú, de szuper laktató. A kedvencek listájában marad. A fűszerezéshez keleti fűszereket használtam.
Automatikus fordítás