Minestrone
- 10 perc
- 33 perc
- Könnyű
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 256 kcal
- 11 g fehérje
- 7 g zsír
- 38 g szénhidrát
Összetevők
- 1x közepes vöröshagyma
- 200 g sárgarépa
- 4x zellerszár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma (áttörve)
- 800 g konzerves szeletelt paradicsom
- 1,4 l zöldségalaplé
- 2x babérlevél
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál őrölt bazsalikom
- ½ teáskanál szárított kakukkfű
- 150 g gluténmentes tészta (száraz állapotban)
- 300 g főtt fehérbab
- 50 g reszelt parmezán (a tálaláshoz)
- só
- bors
Elkészítés
Hámozza meg a hagymát és vágja apróra. A répát és a zellert is hámozza meg, és vágja kb. 3‑4 mm‑es karikákra.
Egy fazékban melegítsen fel 1 evőkanál olívaolajat, tegyerá a felaprózott hagymát, és dinsztelje kb. 2 percig közepeslángon.
Majd tegye a fazékba az áttört fokhagymát, és dinsztelje további 1 percig. Ezután adja hozzá a felkarikázottrépát és zellert, a konzervparadicsomot és a zöldségalaplevet, majd az egészet forralja fel.
Amikor forrni kezd, tegye bele a babérlevelet, az oregánót, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a sót és borsot. Állítsa takarékra a lángot, és főzze a levest 20 percig.
Ezután tegye a fazékba a gluténmentes tésztát, és addig főzze tovább a levest, amíg a tészta megpuhul.
A tészta főzé si idejéről a csomagolás tájékoztat (mindig az adott tésztafajtától függ, általában kb. 10 percig kell főzni).
Ha a tészta már majdnem megfőtt, tegye a fazékba az előfőzött babot, keverje meg, és főzze még kb. 2 percig.
Ha túl sűrűnek találja a levest, öntsön hozzá kb. 2 dl vizet (vagy amennyit kíván).
A kész levest ossza szét 8 tányérba, és mindegyikre szórjon reszelt parmezánt, azután tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
kiváló színes ebéd 🌞
Automatikus fordítás