Bodzaszörp – alaprecept
- 15 perc
- 0 perc
- Könnyű
- 1 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 9 kcal
- 0 g fehérje
- 0 g zsír
- 3 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Először forraljon vizet és hagyja kihűlni, közben nézze át a virágokat. Sokszor bogarak vannak benne, figyeljen erre. Ha szükséges, hideg vízzel óvatosan mossa le a virágzatot, ám ízét épp az így lemosott virágpor adja elsősorban.
A citromot vágja karikára. Zárható edényben helyezze el a virágokat és a citromkarikákat, majd öntse rá a kihűlt vizet. Hagyja kb. 24 órán át állni.
Majd vékony vásznon vagy sűrű szitán szűrje le a bodzalevet, és jól keverje bele a mézet. Töltse át zárható üvegbe, és tárolja hűtőben. A szörpöt ízlés szerint higíthatja vízzel.
*A feltüntetett tápérték 10 ml kész szörp tápértékének felel meg.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
csak megteszem.
Automatikus fordítás