![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Először forraljon vizet és hagyja kihűlni, közben nézze át a virágokat. Sokszor bogarak vannak benne, figyeljen erre. Ha szükséges, hideg vízzel óvatosan mossa le a virágzatot, ám ízét épp az így lemosott virágpor adja elsősorban.
A citromot vágja karikára. Zárható edényben helyezze el a virágokat és a citromkarikákat, majd öntse rá a kihűlt vizet. Hagyja kb. 24 órán át állni.
Majd vékony vásznon vagy sűrű szitán szűrje le a bodzalevet, és jól keverje bele a mézet. Töltse át zárható üvegbe, és tárolja hűtőben. A szörpöt ízlés szerint higíthatja vízzel.
*A feltüntetett tápérték 10 ml kész szörp tápértékének felel meg.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
csak megteszem.
Automatikus fordítás