Mozzarellás-bazsalikomos bundáskenyér
- 10 perc
- 3 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 341 kcal
- 20 g fehérje
- 15 g zsír
- 30 g szénhidrát
Összetevők
- 20 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 1x tojás
- 4 teljes kiőrlésű kenyér (kovászos kenyér is használható)
- 300 g konzerves szeletelt paradicsom
- 250 g alacsony zsírtartalmú mozzarella (szeletekre vágva)
- 1 maroknyi friss bazsalikom (kihagyható)
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
Vegyen elő két mélytányért. Az egyikbe szórja bele a tönkölylisztet, a másikban verje fel a tojást a tejjel, egy csipet sóval és borssal.
Két szelet kenyéren ossza el a 300 g szeletelt paradicsomot, majd a 250 g mozzarellát és a friss bazsalikomot.
Fedje le a két szelet megrakott kenyeret a két üressel.
Egy nagyobb serpenyőben melegítsen fel 1 evőkanál olívaolajat. A szendvicseket forgassa meg előbb lisztben, majd a tojásban, majd tegye a serpenyőbe, és közepes lángon süsse másfél percig mindkét oldalukat.
Ha megsültek, vágja őket ketté, ossza szét őket 4 tányérra, és még melegen tálalja a bundáskenyereket.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A recept nem izgatott, nekem nem ízlett
Automatikus fordítás