Túrós krumpli
- 10 perc
- 30 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 359 kcal
- 14 g fehérje
- 14 g zsír
- 44 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Elkészítés
1
Kefével dörzsölje és mossa meg a krumplit (ne hámozza meg!). Egy fazékban forraljon vizet, tegye bele a krumplit, majd fedő alatt, kis lángon főzze puhára (kb. 30 perc alatt).
2
Közben készítse el a túrós keveréket: egy tálban keverje össze a túrót, a tejfölt, a metélőhagymát és a sót.
3
Ha megfőtt a krumpli, öntse le róla a vizet, és még melegen tegye rá a túrókeveréket. Majd csöpögtesse rá az olvasztott tisztított vajat, szórja meg újhagymával, úgy tálalja.
4
A kész ételt tálalhatja melegen vagy lehűtheti a hűtőben.
TIPP
Az újhagymán kívül megszórhatja túróval és friss metélőhagymával is.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Metélőhagyma helyett kaprot tettem és nagyon finom lett 😋
Automatikus fordítás
Ennek az ételnek egy variációját készítettem. A megfőtt krumplit megpucoltam, megtöltöttem túrós keverékkel és még 5 percig 190 fokos sütőben sütöttem. az étel túlmelegszik, és a túrós keverék részben beszívja a burgonyát. nekünk nagyon tetszett
Automatikus fordítás