Mandulatej – alaprecept
- 10 perc
- 0 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tudott róla, hogy a mandula a világ egyik legjobb E vitamin forrása? Ezen kívül számos ásványi anyagot tartalmaz, jótékonyan hat az idegrendszerre, csökkenti a koleszterinszintet és erősíti az az izmokat. De főleg: nagyon finom! Próbálja ki házi mandulatej formájában, amit smoothies készítéséhez, müzlihez, kásához is felhasználhat, vagy csak úgy magában is iszogathatja.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 322 kcal
- 10,2 g fehérje
- 26,7 g zsír
- 3,7 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
Öntse le a manduláról azt vizet, amiben az éjszaka ázott.
2
Tegye be turmixgépbe, öntsön rá 1 liter friss vizet, majd tegyen hozzá egy csipet sót és a vanília kivonatot.
3
Az egészet turmixolja finomra. (Nagy teljesítményű turmixban elég 40 másodperc, maximumra kapcsolva.)
4
A keveréket legalább 3-szor szűrje át pamut szitán.
5
Az átszűrt tejet öntse tiszta, zárható üvegbe, és a hűtőben tárolja. A hűtőben maximum egy hétig áll el, ezért csak olyan mennyiségben készítsen tejet, ami elfogy addigra.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal