Csirkés tészta spenótos pesztóval
- 10 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 602 kcal
- 37 g fehérje
- 28 g zsír
- 62 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Elkészítés
1
A tésztát tegye forró, sós vízbe és főzze puhára. A főzési idő a tészta fajtájától függ, általában 12‑15 perc.
2
Amíg fő a tészta, tisztítsa meg a csirkemellet, vágja kockákra, és hirtelen süsse meg 10 ml (kb. 1 evőkanál) olajon. Közepes lángon pirítsa kb. 5 percig, majd vegye le a lángról.
3
Készítse el a spenótos pesztót: turmixolja finomra a spenótot, a mogyorót, a maradék napraforgóolajat és a parmezánt, majd ízesítse sóval, borssal.
4
Ha megfőtt a tészta, szűrje le, keverje hozzá a spenótos pesztót és a megsült csirkét. A keveréket ossza 4 adagra, és máris tálalhatja.
TIPP
Ha pikánsabb ízt szeretne, keverjen a pesztóba 2 gerezd fokhagymát.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Ez finom. Gyorsan elkészíthető.Csak a parmezánt helyettesítettem másik sárga sajttal. Ezek a tésztában lévő csirkedarabok olyanok, mint a meglepetések. gyakrabban fogom csinálni. 👍
Automatikus fordítás