![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Hevítse a sütőt 170 °C-ra. Hámozza meg a burgonyát, vágja kockára, és sós forró vízben főzze puhára (kb.15 perc).
Majd szűrje le a burgonyát, tegye a turmixgépbe és turmixolja finomra.
Az összeturmixolt burgonyát tegye egy tálba, szórja bele a megreszelt cheddar sajtot és a kukorica panírmorzsát*, majd kézzel dolgozza össze a tésztát.
A tésztából formáljon kb. 2–2,5 cm átmérőjű golyókat. Minden golyót hempergessen meg a szezámmagban, és tegye sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A sütőlapot helyezze az előmelegített sütőbe, és 160–170 °C fokon 12–15 percig süsse a krokettet arany színűre.
*Több panírmorzsát is tehet bele, a felhasznált burgonya típusától függően. A cél az, hogy a tészta kompakt legyen és ne málljon szét, ugyanakkor ne legyen túl folyós – tehát, hogy lehessen belőle golyókat gyúrni.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
remek recept
Automatikus fordítás