KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 30 kcal
  • 1 g fehérje
  • 1 g zsír
  • 3 g szénhidrát

Összetevők

26 darab

Elkészítés

1

Hevítse a sütőt 170 °C-ra. Hámozza meg a burgonyát, vágja kockára, és sós forró vízben főzze puhára (kb.15 perc).

2

Majd szűrje le a burgonyát, tegye a turmixgépbe és turmixolja finomra.

3

Az összeturmixolt burgonyát tegye egy tálba, szórja bele a megreszelt cheddar sajtot és a kukorica panírmorzsát*, majd kézzel dolgozza össze a tésztát.

4

A tésztából formáljon kb. 2–2,5 cm átmérőjű golyókat. Minden golyót hempergessen meg a szezámmagban, és tegye sütőpapírral bélelt sütőlapra.

5

A sütőlapot helyezze az előmelegített sütőbe, és 160–170 °C fokon 12–15 percig süsse a krokettet arany színűre.

6

*Több panírmorzsát is tehet bele, a felhasznált burgonya típusától függően. A cél az, hogy a tészta kompakt legyen és ne málljon szét, ugyanakkor ne legyen túl folyós – tehát, hogy lehessen belőle golyókat gyúrni.

TIPP
A krokettet klasszikus köretként, vagy önmagában, mártogatósként, savanyú tejszínes lime lével és egy csipet sóval is lehet tálalni.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Alenahybxjxb
06. április 2024

remek recept

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit