KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 126 kcal
  • 7 g fehérje
  • 5 g zsír
  • 11 g szénhidrát

Összetevők

8 adag

Elkészítés

1

Hevítse a sütőt 180 °C-ra.

2

Egy nagyobb fazekat töltsön meg félig vízzel, és tegye fel főni. Amíg a víz felforr, hámozza meg a burgonyát és vágja kockára. Ha felforrt a víz, tegye bele a kockára vágott burgonyát, és főzze puhára, kb. 15 percig. Majd öntse le a vizet a burgonyáról, nyomja szét villával a burgonyát és hagyja kihűlni.

3

A lazacfilét helyezze a sütőpapírral bélelt sütőlapra, és tegye 170–180 °C-ra előmelegített sütőbe, kb. 7 percre.

4

Miután kivette a sütőből a lazacfilét, villával szedje darabokra, és tegye egy nagyobb tálba, amiben majd a tésztát fogja elkészíteni.

5

A lazachoz keverje hozzá a kihűlt, összenyomott burgonyát, a tojássárgáját, a mustárt, a zabpelyhet, a sót és a borsot. A keveréket kézzel gyúrja össze, és tenyerével formázzon kis lepényeket, majd tegye a sütőpapírral kibélelt sütőlapra. A lepényt előmelegített sütőben 20–25 percig süsse 170–180 °C-on.

TIPP
A lepényt könnyű salátával és nagyszemcséjű mustáros, mézes, citromleves öntettel tálaljuk.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Lenula
15. november 2022

Ne féljen egy kicsit megsózni nekem, de a kétéves fiamnak ideális. Biztos nem utoljára főzök.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Értékelések_1177924
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit