
Teljes készlet Jókat eszünk

Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
Egy nagyobb fazekat töltsön meg félig vízzel, és tegye fel főni. Amíg a víz felforr, hámozza meg a burgonyát és vágja kockára. Ha felforrt a víz, tegye bele a kockára vágott burgonyát, és főzze puhára, kb. 15 percig. Majd öntse le a vizet a burgonyáról, nyomja szét villával a burgonyát és hagyja kihűlni.
A lazacfilét helyezze a sütőpapírral bélelt sütőlapra, és tegye 170–180 °C-ra előmelegített sütőbe, kb. 7 percre.
Miután kivette a sütőből a lazacfilét, villával szedje darabokra, és tegye egy nagyobb tálba, amiben majd a tésztát fogja elkészíteni.
A lazachoz keverje hozzá a kihűlt, összenyomott burgonyát, a tojássárgáját, a mustárt, a zabpelyhet, a sót és a borsot. A keveréket kézzel gyúrja össze, és tenyerével formázzon kis lepényeket, majd tegye a sütőpapírral kibélelt sütőlapra. A lepényt előmelegített sütőben 20–25 percig süsse 170–180 °C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Ne féljen egy kicsit megsózni nekem, de a kétéves fiamnak ideális. Biztos nem utoljára főzök.
Automatikus fordítás cseh nyelvről