Krokett
- 15 perc
- 30 perc
- Könnyű
- 26 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 30 kcal
- 1 g fehérje
- 1 g zsír
- 3 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítse a sütőt 170 °C-ra. Hámozza meg a burgonyát, vágja kockára, és sós forró vízben főzze puhára (kb.15 perc).
Majd szűrje le a burgonyát, tegye a turmixgépbe és turmixolja finomra.
Az összeturmixolt burgonyát tegye egy tálba, szórja bele a megreszelt cheddar sajtot és a kukorica panírmorzsát*, majd kézzel dolgozza össze a tésztát.
A tésztából formáljon kb. 2–2,5 cm átmérőjű golyókat. Minden golyót hempergessen meg a szezámmagban, és tegye sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A sütőlapot helyezze az előmelegített sütőbe, és 160–170 °C fokon 12–15 percig süsse a krokettet arany színűre.
*Több panírmorzsát is tehet bele, a felhasznált burgonya típusától függően. A cél az, hogy a tészta kompakt legyen és ne málljon szét, ugyanakkor ne legyen túl folyós – tehát, hogy lehessen belőle golyókat gyúrni.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
remek recept
Automatikus fordítás