Lazacos lepény
- 15 perc
- 45 perc
- Könnyű
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 126 kcal
- 7 g fehérje
- 5 g zsír
- 11 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
Egy nagyobb fazekat töltsön meg félig vízzel, és tegye fel főni. Amíg a víz felforr, hámozza meg a burgonyát és vágja kockára. Ha felforrt a víz, tegye bele a kockára vágott burgonyát, és főzze puhára, kb. 15 percig. Majd öntse le a vizet a burgonyáról, nyomja szét villával a burgonyát és hagyja kihűlni.
A lazacfilét helyezze a sütőpapírral bélelt sütőlapra, és tegye 170–180 °C-ra előmelegített sütőbe, kb. 7 percre.
Miután kivette a sütőből a lazacfilét, villával szedje darabokra, és tegye egy nagyobb tálba, amiben majd a tésztát fogja elkészíteni.
A lazachoz keverje hozzá a kihűlt, összenyomott burgonyát, a tojássárgáját, a mustárt, a zabpelyhet, a sót és a borsot. A keveréket kézzel gyúrja össze, és tenyerével formázzon kis lepényeket, majd tegye a sütőpapírral kibélelt sütőlapra. A lepényt előmelegített sütőben 20–25 percig süsse 170–180 °C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
szép változás a lazacfeldolgozásban
Automatikus fordítás
Nagyon finom recept, fiamnak és férjemnek nagyon ízlett. Gyerekeknek ideális fűszerarány, felnőttnek nem félnék még sózni, borsozni. Pollinkával tálaltuk, ami mellé medvehagymából, olívaolajból, citromból, sóval, borssal készült pesto öntet járt, a lazacpogácsákkal pedig görög joghurtot fogyasztottunk.
Automatikus fordítás
finom ételnek tűnik
Automatikus fordítás