Pirított gombás tojás
- 5 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 196 kcal
- 13 g fehérje
- 13 g zsír
- 7 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Tisztítsa meg a gombát, vágja apróra a rozmaringot. A mogyoróhagymát hámozza meg, vágja ketté, és szeletelje fel.
Egy nagy és mély serpenyőben melegítsen fel 1 evőkanál olívaolajat, és enyhén dinsztelje meg rajta a mogyoróhagymát (elég 2 perc).
Tegye rá a megtisztított gombát, a rozmaringot, a sót és a borsot. Fedje le, és kis lángon főzze puhára kb. 10 perc alatt. Majd üsse bele a serpenyőbe a 3 tojást, fedje le (legjobb egy üvegfedővel), majd vegye lejjebb a hőt, és hagyja megsülni a tojást.
Ha szeretné, hogy a sárgája teljesen átsüljön, süsse 10‑12 percig, ha folyékonyra szeretné, elég kb. 7 perc. Üvegfedő alatt könnyebb figyelni az ételt.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Rozmaring helyett metélőhagymát használok, ezen kívül apró paradicsomot, félbevágott és fokhagymát, paradicsompürét, sót, borsot, piment spellettet vagy chilit és hozzákeverek 3 tojást. Hááát!
Automatikus fordítás
Egyszerű, gyors és jó 👌
Automatikus fordítás