Bulgur saláta padlizsánnal és szárított paradicsommal
- 15 perc
- 15 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 446 kcal
- 14 g fehérje
- 16 g zsír
- 61,8 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Öntse le a bulgurt forró vízzel, sózza meg egy kiskanálnyi sóval, majd főzze kislángon 10 percig. Ezután fedő alatt hagyja újabb 5 percig főni, majd villával lazítsa fel és hagyja kihűlni.
Vágja a padlizsánt kockákra.
Melegítse meg az olivaolajat, tegye rá a kockára vágott padlizsánt, majd közepes lángon pirítsa meg. Ezután tegye a bulgurhoz a padlizsánt.
A szárított paradicsomot és a koktélparadicsomot vágja kis kockákra, a petrezselymet vágja apróra. Mindezt a rukkolával együtt keverje a főtt bulgurhoz.
A salátát ízlés szerint sózza, borsozza meg, esetleg csöpögtessen rá olivaolajat.
Melegen tálalja, vagy tegye hűlni a hűtőbe, és így hidegen tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló saláta. Adtam hozzá egy gerezd fokhagymát is, végül beleszórtam egy kis Grana Padanót Nagy jóság
Automatikus fordítás
Ízlett, kicsit változtattam a hozzávalókon, mert nem volt minden a recept szerint, de így is jó 👍
Automatikus fordítás