
Teljes készlet Jókat eszünk

Öntse le a bulgurt forró vízzel, sózza meg egy kiskanálnyi sóval, majd főzze kislángon 10 percig. Ezután fedő alatt hagyja újabb 5 percig főni, majd villával lazítsa fel és hagyja kihűlni.
Vágja a padlizsánt kockákra.
Melegítse meg az olivaolajat, tegye rá a kockára vágott padlizsánt, majd közepes lángon pirítsa meg. Ezután tegye a bulgurhoz a padlizsánt.
A szárított paradicsomot és a koktélparadicsomot vágja kis kockákra, a petrezselymet vágja apróra. Mindezt a rukkolával együtt keverje a főtt bulgurhoz.
A salátát ízlés szerint sózza, borsozza meg, esetleg csöpögtessen rá olivaolajat.
Melegen tálalja, vagy tegye hűlni a hűtőbe, és így hidegen tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Valóban nagyon jó vacsora. A padlizsán mindent szépen összehordott, így egyáltalán nem volt száraz az étel. Jómagam tettem a serpenyőben a padlizsánhoz pirospaprikát :)
Automatikus fordítás cseh nyelvről