KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Vegye ki az alma magházát és vágja kis kockákra. A hagymát vágja apróra.

2

Egy nagyobb fazékba tegye bele az olajat, a hagymát, 25 g cukrot és a paradicsompürét, majd állandó kevergetés mellett pirítsa 2–3 percig takarék lángon, hogy a keverék karamellizálódjon. Majd tegye a fazékba az almát, 1 percig dinsztelje, és tegye rá a paradicsomot.

3

Ízlés szerint adjon hozzá ecetet (4–6 evőkanál), sót, paprikát, szegfűszeget, babérlevelet, szegfűborsot és borsot. A fazékra tegyen fedőt, és főzze a ketchupot 30–35 percig takarék lángon.

4

Ezalatt készítsen elő befőző üvegeket (2 × 200–250 ml).

5

Ha megfőtt a keverék, szórja bele a maradék cukrot és keverje össze.

6

Vegye le a fazekat a lángról és a tartalmát turmixolja finomra.*

7

Szűrje át szűrőn, és tegye az előkészített befőző üvegekbe, majd a csavaros részével lefelé fordítva hagyja az asztalon kihűlni.

8

* Ha sűrűbb ketchupot szeretne, turmixolás után tegye vissza a fazékba, majd takarék lángon, gyakori kevergetés mellett főzze még 5–15 percig, hogy a ketchup elérje a kívánt sűrűséget.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Tomáš Bujanský
25. november 2023

Anetkowo
01. február 2023

Tolvajok és csalók!!!! Nem küldték el a könyveket és nem adták vissza a pénzt!!!!!!

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit