Káposzta cukkiniből
- 15 perc
- 10 perc
- Könnyű
- 6 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 115 kcal
- 3 g fehérje
- 3 g zsír
- 18 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Először reszelje durvára a cukkinit*, sózza meg, és egy szűrőn hagyja egy tálba csöpögni. Addig vágja a hagymát vékony szeletekre.
Takarék lángon melegítse meg a serpenyőt, öntse bele az olajat és karamellizálja meg rajta a hagymát 3 evőkanál cukorral (5–8 perc).
Nyomja ki a cukkiniből a feleslegel levet, és tegye bele a köményt és a hagymát. A lángot állítsa közepesre, és dinsztelje meg a cukkinit (kb. 3 perc).
Közben keverje össze a keményítőt 100 ml vízzel és 3 evőkanál ecettel. Öntse bele a fazékba, és a keveréket főzze még 2–3 percig, majd ízesítse sóval, esetleg a maradék ecettel és cukorral.
* Ha nagy a cukkini és már nagyok a magjai, reszelés előtt magozza ki.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Finom lett!
ízlett, jó lett