Lencsesaláta
- 15 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 289 kcal
- 19 g fehérje
- 6 g zsír
- 34 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Először készítse el a lencsét. Öblítse le folyóvizzel, és tegye közepes fazékba. Öntsön rá kb. 1 l vizet, és közepes lángon forralja fel. Főzze 19–20 percig, hogy a lencse megpuhuljon.
Ha megfőtt a lencse, szűrje le és hűtse ki hideg folyóvízzel, majd tegye egy nagyobb tálba.
A főtt lencséhez tegye az apró kockára vágott uborkát, hámozott és apró kockára vágott répát, apróra vágott lilahagymát, apróra vágott sima levelű petrezselymet, 2 evőkanál fehér borecetet, egy lime levét és héját, sót, borsot, majd az egészet keverje össze.
A kész sajátát tányérokba szétosztva tálalja, egy kis balkáni sajttal díszítve.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Ez kiváló❤️
Automatikus fordítás