KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

A vizet, a tejet, a cukrot és az élesztőt keverje össze egy bögrében, és tegye meleg helyre kelni.

2

A lisztet szórja egy tálba és gyúrja össze az megkelt élesztővel, a sóval és az olajjal.

3

A tálat fedje le konyharuhával, és meleg helyen hagyja a tésztát 1 órán át kelni.

4

Amíg megkel a tészta, készítse elő a sütőlapot, és fedje le sütőpapírral.

5

A tésztából formázzon bucikat (ha nagyon ragad a tészta, szórjon alá lisztet), majd helyezze az előkészített sütőlapra. Így hagyja még 15 percig kelni.

6

Amíg megkelnek a bucik, melegítse elő a sütőt 220 °C-ra.

7

Ha úgy gondolja, közvetlenül sütés előtt kenje meg a bucikat vízzel, és szórja meg tökmaggal.

8

A sütőlapon megkelt bucikat tegye a sütőbe, és süsse 25 percig 220 °C-on.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Katka Bartošová
09. október 2023

Nagy!

Automatikus fordítás

Charlie105
18. szeptember 2023

Gyors és ízletes! Legközelebb élesztő helyett kovászost fogok kipróbálni.

Automatikus fordítás

Eliška Eliška
05. július 2023

A tészta dagasztása után kezdtem bánni, borzasztóan nézett ki, rettenetesen ragacsos volt. De sütés után finom!!! Ne ijedj meg 😆

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit