KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

A vizet, a tejet, a cukrot és az élesztőt keverje össze egy bögrében, és tegye meleg helyre kelni.

2

A lisztet szórja egy tálba és gyúrja össze az megkelt élesztővel, a sóval és az olajjal.

3

A tálat fedje le konyharuhával, és meleg helyen hagyja a tésztát 1 órán át kelni.

4

Amíg megkel a tészta, készítse elő a sütőlapot, és fedje le sütőpapírral.

5

A tésztából formázzon bucikat (ha nagyon ragad a tészta, szórjon alá lisztet), majd helyezze az előkészített sütőlapra. Így hagyja még 15 percig kelni.

6

Amíg megkelnek a bucik, melegítse elő a sütőt 220 °C-ra.

7

Ha úgy gondolja, közvetlenül sütés előtt kenje meg a bucikat vízzel, és szórja meg tökmaggal.

8

A sütőlapon megkelt bucikat tegye a sütőbe, és süsse 25 percig 220 °C-on.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

MaryeF
03. január 2024

Nagyszerű, könnyű, finom. Tök helyett napraforgót használtam és az is nagyon jó volt :)

Automatikus fordítás

Katka Bartošová
09. október 2023

Nagy!

Automatikus fordítás

Charlie105
18. szeptember 2023

Gyors és ízletes! Legközelebb élesztő helyett kovászost fogok kipróbálni.

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit