Karob keksz
- 80 perc
- 15 perc
- Könnyű
- 25 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 68 kcal
- 2 g fehérje
- 3 g zsír
- 10 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Egy tálban keverje össze a tönkölylisztet, a zabpehelylisztet, a karobot és a sütőport.
Egy másik tálban keverje össze a olvasztott vajat, a tojást, a mézet és a mandula vagy vanília kivonatot.
Keverje össze a két tál tartalmát, majd gyúrjon belőle tésztát.
A tésztát csomagolja háztartási fóliába, majd tegye 1 órára a hűtőbe.
Azután vegye ki a hűtőből a lehűlt tésztát, majd hevítse a sütőt 170 °C-ra.
A tésztából formáljon kb. 0,5 cm magas pogácsákat, és tegye sütőpapírral kibélelt sütőlapra. A tészta mennyisége kb. 25 db, átlag 3–4 cm-es átmérőjű pogácsához elég.
Tegye a sütőlapot a sütőbe, majd süsse 10–15 percig 160–170 °C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
1,5 éves fiam imádja őket!
Automatikus fordítás