KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

A mogyorókat tegye egy tepsire és süsse a 170 °-ra felhevített sütőben.

2

Süsse a mogyorókat 20-25 percig, míg a hélya elkezd lehámlani.

3

A még forró mogyorókat csomagolja egy konyharuhába és addig súrolja, amíg teljesen le nem válik a héjuk. Majd vegye ki a konyharuhából a mogyorókat, szedje le a héj maradékokat és tegye őket egy tálba. 15 mogyorót tegyen félre.

4

A maradék mogyorót tegye a mixerbe és aprítsa fel. Tegyen félre kb. 3 evőkanál felaprított mogyorót. A maradék mogyorót hagyja a mixerben és adjon hozzá kakaót, vanilía kivonatot és juharszirupot.

5

Mixelje össze míg egy finom állagú krémet kap – amíg a mogyorók fel nem forrósodnak és a a zsir el nem kezd kioldódni belőlük. Az így kapott keveréket tegye legalább 15 percre a hűtőbe, míg teljesen kihűl.

6

A kihűlt keverékből formázzon golyókat, melyek közepébe tegyen 1-1 egész mogyorót, forgassa bele a darabosra tört (előre elkészített) mogyóróba és mártsa a forró csokiba.

7

A golyókat tálalás előtt 5 percre tegye be a hűtőbe. Tárolja a hűtőben, ahol 1 hétig tarthatóak.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Zuzi Kamišová
26. február 2022

vazena pani mana
09. február 2022

Míša Matoušková
19. december 2021

Értékelések_1173824
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit