Teljes kiőrlésű Madeleine
- 25 perc
- 10 perc
- Könnyű
- 12 darab
Összetevők
Elkészítés
Egy tálban keverje ki a kókuszolajat, mandulatejet, juharszirupot, citromhéjat, tojást és a vanília kivonatot. Kézi habverővel legalább 2 percig alaposan verje fel, hogy megnőjön a térfogata.
Egy másik tálba tegye bele a tönkölylisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. A két tál tartalmát keverje össze, és keverje finom tésztává.
Melegítse a sütőt 190 °C-ra.
Készítsen elő Madeleine formákat. Mindegyiket kenje ki kókuszolajjal, és szórja meg teljes kiőrlésű liszttel. Az előkészített tésztát töltse csőrös edénybe, és öntse a formák szélesebb részétől a keskenyebb felé.
Ha minden formát megtöltött tésztával, egyik kezével gyengéden ütögesse meg a formák fenekét, a másikkal tartsa a formát, hogy az esetleges buborékok kipukkanjanak. Tegye a sütőformát az előmelegített sütőbe, és süsse 10 percig 190 °C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Megkérdezhetem, meddig bírják a katicabogarak? :)
Automatikus fordítás