KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 267 kcal
  • 6 g fehérje
  • 11 g zsír
  • 37 g szénhidrát

Bánjon el a fáradtsággal és a kimerültséggel! Próbálja a magnéziumot

  • Egész napra ellát energiával
  • Ellazít
  • Erősíti az izmokat és a csontokat
További információ

Összetevők

15 adag

A magnézium-biszglicinát kitűnik hatékony felszívódásával és biohozzáférhetőségével

  • Elsőosztályú piaci termék
  • Elbánik a fáradtsággal
  • Görcsoldó
További információ
banner image

Elkészítés

1

Egy tálkában készítse elő az élesztőt: 100 ml tejet melegítsen langyosra, keverje bele az élesztőport és egy kiskanálnyi nádcukrot, majd hagyja meleg helyen állni.

2

Egy tálban keverje össze a kétféle lisztet. A vajat keverje össze a cukorral, tejjel, sóval, a két tojássárgájával és az élesztős tejjel, majd keverje a liszthez. Végül szórja bele a mazsolát, keverje össze és dolgozza ki a tésztát. Ezután hagyja meleg helyen kelni, úgy 40 percig.

3

Hevítse a sütőt 190 °C-ra. A megkelt tésztátból fonja meg a karácsonyi fonott kalácsot, tegye sütőpapírral kibélelt sütőlapra, kenje meg tojássárgájával, majd hintse meg mandulával.

4

A tésztát 35 percig süsse előmelegített sütőben 180–190 °C-on.

TIPP
Nincs mit tenni, ennél egészségesebb karácsonyi fonott kalácsot már nem tudunk kitalálni – de hiszen egyszer van Karácsony! Reggel tehát jól kenje meg vajjal, lekvárral azt a kalácsot, és igyon hozzá kakaót!
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Roland Jankech
08. december 2024

A legelső alkalommal kovászost sütöttem, és elárulom, hogy majdnem leestem, amikor megkóstoltam, pedig a megjelenésen még dolgoznom kell😉. Barátom azt mondta, hogy ezt minden hétvégén meg tudom sütni😁

Automatikus fordítás

Értékelések_1516915
Romane Tka
08. március 2023

A karácsonyi sütemény aznap még kemény volt, másnap nem lehetett megenni... Nem tudom, hogy kellett volna valami biolisztet? Amúgy követtem a receptet, legközelebb valószínűleg a klasszikus élesztővel próbálkozom a por helyett...🤷

Automatikus fordítás

Mísa Pučelíková
25. december 2022

boldog Karácsonyt

Automatikus fordítás

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit