
Teljes készlet Jókat eszünk

Egy tálkában készítse elő az élesztőt: 100 ml tejet melegítsen langyosra, keverje bele az élesztőport és egy kiskanálnyi nádcukrot, majd hagyja meleg helyen állni.
Egy tálban keverje össze a kétféle lisztet. A vajat keverje össze a cukorral, tejjel, sóval, a két tojássárgájával és az élesztős tejjel, majd keverje a liszthez. Végül szórja bele a mazsolát, keverje össze és dolgozza ki a tésztát. Ezután hagyja meleg helyen kelni, úgy 40 percig.
Hevítse a sütőt 190 °C-ra. A megkelt tésztátból fonja meg a karácsonyi fonott kalácsot, tegye sütőpapírral kibélelt sütőlapra, kenje meg tojássárgájával, majd hintse meg mandulával.
A tésztát 35 percig süsse előmelegített sütőben 180–190 °C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A karácsonyi sütemény aznap még kemény volt, másnap nem lehetett megenni... Nem tudom, hogy kellett volna valami biolisztet? Amúgy követtem a receptet, legközelebb valószínűleg a klasszikus élesztővel próbálkozom a por helyett...🤷
Automatikus fordítás cseh nyelvről
boldog Karácsonyt
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Vanochka remek, kettőt is csinálok 🙂
Automatikus fordítás cseh nyelvről