KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy tálkában készítse elő az élesztőt: 100 ml tejet melegítsen langyosra, keverje bele az élesztőport és egy kiskanálnyi nádcukrot, majd hagyja meleg helyen állni.

2

Egy tálban keverje össze a kétféle lisztet. A vajat keverje össze a cukorral, tejjel, sóval, a két tojássárgájával és az élesztős tejjel, majd keverje a liszthez. Végül szórja bele a mazsolát, keverje össze és dolgozza ki a tésztát. Ezután hagyja meleg helyen kelni, úgy 40 percig.

3

Hevítse a sütőt 190 °C-ra. A megkelt tésztátból fonja meg a karácsonyi fonott kalácsot, tegye sütőpapírral kibélelt sütőlapra, kenje meg tojássárgájával, majd hintse meg mandulával.

4

A tésztát 35 percig süsse előmelegített sütőben 180–190 °C-on.

TIPP
Nincs mit tenni, ennél egészségesebb karácsonyi fonott kalácsot már nem tudunk kitalálni – de hiszen egyszer van Karácsony! Reggel tehát jól kenje meg vajjal, lekvárral azt a kalácsot, és igyon hozzá kakaót!
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

AlexandraFrydlova
04. szeptember 2022

Fantasztikus, nagyon hasonlít a normál liszt ízére.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

halaskova.pavla
02. május 2022

Abszolút luxus, a tészta jól működik, nagyon finom 🤩 és másnap is gyönyörűen puha

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Értékelések_1209080
Dankab01
19. március 2022

ízletes, de enyhén kelesztett és kissé omlós

Automatikus fordítás cseh nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit