Mogyorógolyók
- 40 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 12 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 62 kcal
- 1 g fehérje
- 3 g zsír
- 6 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
A mogyorókat tegye egy tepsire és süsse a 170 °-ra felhevített sütőben.
Süsse a mogyorókat 20-25 percig, míg a hélya elkezd lehámlani.
A még forró mogyorókat csomagolja egy konyharuhába és addig súrolja, amíg teljesen le nem válik a héjuk. Majd vegye ki a konyharuhából a mogyorókat, szedje le a héj maradékokat és tegye őket egy tálba. 15 mogyorót tegyen félre.
A maradék mogyorót tegye a mixerbe és aprítsa fel. Tegyen félre kb. 3 evőkanál felaprított mogyorót. A maradék mogyorót hagyja a mixerben és adjon hozzá kakaót, vanilía kivonatot és juharszirupot.
Mixelje össze míg egy finom állagú krémet kap – amíg a mogyorók fel nem forrósodnak és a a zsir el nem kezd kioldódni belőlük. Az így kapott keveréket tegye legalább 15 percre a hűtőbe, míg teljesen kihűl.
A kihűlt keverékből formázzon golyókat, melyek közepébe tegyen 1-1 egész mogyorót, forgassa bele a darabosra tört (előre elkészített) mogyóróba és mártsa a forró csokiba.
A golyókat tálalás előtt 5 percre tegye be a hűtőbe. Tárolja a hűtőben, ahol 1 hétig tarthatóak.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal