Teljes kiőrlésű karácsonyi fonott kalács
- 105 perc
- 35 perc
- Nehéz
- 15 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 267 kcal
- 6 g fehérje
- 11 g zsír
- 37 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Egy tálkában készítse elő az élesztőt: 100 ml tejet melegítsen langyosra, keverje bele az élesztőport és egy kiskanálnyi nádcukrot, majd hagyja meleg helyen állni.
Egy tálban keverje össze a kétféle lisztet. A vajat keverje össze a cukorral, tejjel, sóval, a két tojássárgájával és az élesztős tejjel, majd keverje a liszthez. Végül szórja bele a mazsolát, keverje össze és dolgozza ki a tésztát. Ezután hagyja meleg helyen kelni, úgy 40 percig.
Hevítse a sütőt 190 °C-ra. A megkelt tésztátból fonja meg a karácsonyi fonott kalácsot, tegye sütőpapírral kibélelt sütőlapra, kenje meg tojássárgájával, majd hintse meg mandulával.
A tésztát 35 percig süsse előmelegített sütőben 180–190 °C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A karácsonyi sütemény aznap még kemény volt, másnap nem lehetett megenni... Nem tudom, hogy kellett volna valami biolisztet? Amúgy követtem a receptet, legközelebb valószínűleg a klasszikus élesztővel próbálkozom a por helyett...🤷
Automatikus fordítás
boldog Karácsonyt
Automatikus fordítás
Vanochka remek, kettőt is csinálok 🙂
Automatikus fordítás