Hántolt köles saláta vöröslencsével és tahini öntettel
- 15 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 651 kcal
- 24,4 g fehérje
- 30,1 g zsír
- 61,4 g szénhidrát
Összetevők
- 100 g száraz köles
- 100 g vöröslencse (száraz állapotban)
- ½x közepes méretű, piros kaliforniai paprika
- 4x salátalevél (pl. római saláta)
- 1 maroknyi friss koriander
- 3 evőkanál fehér borecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
Címkék
Elkészítés
Forrázza le a hántolt kölest forró vízzel, majd öblítse át. Így eltávolítja az esetleges kesernyés ízt.
Majd tegye a kölest fazékba, és öntsön rá vizet. A víz kb. 2,5 cm-re érjen a köles fölött. Sózza meg ½ kiskanál sóval, majd takaréklángon főzze 10–15 percig, amíg a köles megpuhul. Majd fedje le, és 5 percig hagyja állni.
Öblítse le a lencsét, tegye egy másik fazékba, és annyi vizet töltsön rá, hogy kb.1 cm-re érjen a víz a lencse fölött. Sózza meg, forralja fel, és takaréklángon főzze 10 percig, hogy a lencse megpuhuljon. A fölösleges vizet öntse le róla.
Vágja a paprikát kis kockákra, a salátát tépje kis darabokra. A koriandert vágja apróra. Mindezt keverje össze a főtt kölessel, a lencsével, korianderrel, ecettel és olivaolajjal. Ízlés szerint sózza, borsozza meg.
Az öntethez szükséges valamennyi hozzávalót keverje össze, és a salátával együtt tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
kiváló :)
Automatikus fordítás