Házi ketchup
- 8 perc
- 40 perc
- Könnyű
- 13 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 62 kcal
- 1 g fehérje
- 2 g zsír
- 11 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Vegye ki az alma magházát és vágja kis kockákra. A hagymát vágja apróra.
Egy nagyobb fazékba tegye bele az olajat, a hagymát, 25 g cukrot és a paradicsompürét, majd állandó kevergetés mellett pirítsa 2–3 percig takarék lángon, hogy a keverék karamellizálódjon. Majd tegye a fazékba az almát, 1 percig dinsztelje, és tegye rá a paradicsomot.
Ízlés szerint adjon hozzá ecetet (4–6 evőkanál), sót, paprikát, szegfűszeget, babérlevelet, szegfűborsot és borsot. A fazékra tegyen fedőt, és főzze a ketchupot 30–35 percig takarék lángon.
Ezalatt készítsen elő befőző üvegeket (2 × 200–250 ml).
Ha megfőtt a keverék, szórja bele a maradék cukrot és keverje össze.
Vegye le a fazekat a lángról és a tartalmát turmixolja finomra.*
Szűrje át szűrőn, és tegye az előkészített befőző üvegekbe, majd a csavaros részével lefelé fordítva hagyja az asztalon kihűlni.
* Ha sűrűbb ketchupot szeretne, turmixolás után tegye vissza a fazékba, majd takarék lángon, gyakori kevergetés mellett főzze még 5–15 percig, hogy a ketchup elérje a kívánt sűrűséget.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Tolvajok és csalók!!!! Nem küldték el a könyveket és nem adták vissza a pénzt!!!!!!
Automatikus fordítás