Olajbogyós lepény
- 15 perc
- 15 perc
- Könnyű
- 5 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 464 kcal
- 13 g fehérje
- 16 g zsír
- 63 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítse a sütőt 200 °C-ra.
Az olivabogyót és a szárított paradicsomot vágja apróra, és egy nagyobb tálban keverje össze valamennyi hozzávalót.
A keverékből gyúrjon tésztát és ossza 8 egyforma részre.
Lisztezze be a gyúródeszkát, és az előkészített tésztadarabokból nyújtson kb. 1 cm magas lepényeket.
A sütőlapot fedje le sütőpapírral, és helyezze el rajta a lepényeket. Majd az egészet tegye be az előmelegített sütőbe, és süsse kb. 15 percig 190–200 °C-on.
*A hajdinalisztnek magas a kálium-, kalcium-, vas- és cinktartalma. Alkalmas a szervezet méregtelenítésére, jótékonyan hat a gyomorfekélyre.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
finomak és rendszeresen készítem
Automatikus fordítás