Teljes kiőrlésű buci – alaprecept
- 105 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 12 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 191 kcal
- 7 g fehérje
- 5,3 g zsír
- 30,7 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
A vizet, a tejet, a cukrot és az élesztőt keverje össze egy bögrében, és tegye meleg helyre kelni.
A lisztet szórja egy tálba és gyúrja össze az megkelt élesztővel, a sóval és az olajjal.
A tálat fedje le konyharuhával, és meleg helyen hagyja a tésztát 1 órán át kelni.
Amíg megkel a tészta, készítse elő a sütőlapot, és fedje le sütőpapírral.
A tésztából formázzon bucikat (ha nagyon ragad a tészta, szórjon alá lisztet), majd helyezze az előkészített sütőlapra. Így hagyja még 15 percig kelni.
Amíg megkelnek a bucik, melegítse elő a sütőt 220 °C-ra.
Ha úgy gondolja, közvetlenül sütés előtt kenje meg a bucikat vízzel, és szórja meg tökmaggal.
A sütőlapon megkelt bucikat tegye a sütőbe, és süsse 25 percig 220 °C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyszerű, könnyű, finom. Tök helyett napraforgót használtam és az is nagyon jó volt :)
Automatikus fordítás
Nagy!
Automatikus fordítás
Gyors és ízletes! Legközelebb élesztő helyett kovászost fogok kipróbálni.
Automatikus fordítás