Teljes kiőrlésű tortilla - alaprecept
- 35 perc
- 5 perc
- Közepesen nehéz
- 16 darab
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Vegyen elő egy nagy tálat és szórja bele a lisztet és a sütőport.
Kézzel keverje össze.
Tegye a tálba sót, a dermedt kókuszolajat és a vizet, majd ezt is kézzel dolgozza össze. Gyúrja a tésztát kb. 5 percig, amíg finom állagú lesz.
Tegye ki a tésztát gyúródeszkára vagy a konyhai munkalapra.
Mivel a tészta ragadós, a további gyúráshoz kenje be a munkalapot és a kezét egy kis olajjal. Gyúrja a tésztát további 4 percig. A gyúrással az olaj beivódik a tésztába, ezért ha odaragadna a munkalaphoz, kenje még be egy kis olajjal.
Majd tegye vissza a tésztát a tálba, fedje le tiszta konyharuhával és 10 percig hagyja állni.
Ezután a tésztából formázzon kb. 16 egyforma golyót. A golyók kb. tenyérnyi nagyok lesznek.
A tönkölyliszttel meghintett munkalapon minden egyes golyóból nyújtson vékony tortillát.
A nyers tortilla egyik oldalát süsse át kis lángon 3 percig. Ha a felszínén buborékok képződnek, fordítsa meg a tortillát és süsse újabb 2–3 percig a másik oldalát.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal